Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şükür kardeşler spora başlıyor



Galatasaray’ın eski milli futbolcusu Hakan Şükür, sportif yatırımlara başlıyor. Spor organizasyonları düzenlemek ve menajerlik yapmak için kolları sıvayan Hakan Şükür’ün ortağı ise bir dönem kendisi gibi futbol oynayan kardeşi Gökhan Şükür...
Şükür kardeşler, bu hafta ‘Hakan Şükür Spor Organizasyon Menajerlik’ adlı yeni bir şirket kurdu. Şirketin spor okulu gibi tesisler açabileceği, turnuvalar gibi spor organizasyonları düzenleyebileceği belirtiliyor. Adından anlaşıldığı gibi şirket, yerli ve yabancı sporcuların menajerliğini de üstlenebilecek. 250 bin lira sermayeli şirketin yüzde 90’ı Hakan Şükür’e ait.
TRT’de halen futbol yorumculuğu yapan Hakan Şükür, ticarette de hızlı bir şekilde ilerliyor.

Hem enerji, hem çikolata
Şükür, kısa süre önce enerji yatırımlarıyla bilinen Ankara merkezli Albe Grup’un Başkanı Alpay Ünal’la ortak olmuş ve ‘HBA Enerji Üretim, Gıda, Turizm ve İnşaat’ adlı bir şirket kurmuştu. Şirket Kırklareli’nde bir enerji tesisi kurma hazırlığında. Ankara’da CEPA Alışveriş Merkezi’nde Fast’njoy isimli bir fast - food restoranı bulunan Şükür’ün Ankara’da iki fast food restoranı ile bir çikolata mağazası daha açacağı belirtiliyor.


Leman ‘operasyona’ hazır
Mizah dergisi Leman’ın genel yönetmeni ünlü karikatürist Tuncay Akgün bu ay yeni bir şirket kurdu. Çizdiği Bezgin Bekir karakteriyle tanınan Akgün’ün yeni şirketinin ismi ‘BD Basın Yayın Matbaa’. Şirketi Leman dergisi müessese müdürü Ali Yavuz ile ortak olarak kuran Tuncay Akgün, “Leman dergi grubu bünyesindeki Yeni Harman, Red gibi bazı dergileri yeni bir şirket altında toplamayı planlıyoruz. BD operasyonel bir şirket olarak kuruldu. İleride kitap yayınlarında da kullanabiliriz” diyor.
Şirkete ismini veren BD, Fransızca çizgi dizi ve çizgi roman için kullanılan Bande Dessinee’nin kısaltması.


İTO Başkanı’ndan ‘çiçek gibi’ yatırım

Haberin Devamı

Enerji sektörüne yatırım yapanlar kervanına İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı.
Yalçıntaş, ortağı Ali Gür ile birlikte kurduğu MVA Holding ile enerji yatırımlarına başlıyor. Açılımı ‘Murat ve Ali’ olan MVA Holding, bu hafta ‘Maranda Enerji’ adlı bir şirket kurdu.
Murat Yalçıntaş, şirketin ismini Doğu Karadeniz’e has Maranda çiçeğinden aldığını söylüyor. Yalçıntaş, “Doğu Karadeniz’de bir hidroelektrik santral yatırımımız olacak. Bir şirkete ortaklığımız söz konusu. Görüşmeler sürdüğü için ayrıntıları ileride açıklayacağız” diyor. Enerjideki ilk yatırımlarına imza atacaklarını anlatan Yalçıntaş, ileride güneş ve rüzgâr gibi alanlara da girebileceklerini söylüyor.
500 bin lira sermayeli Maranda’nın başkanı Ali Gür oldu.

Haberin Devamı

Korkut Özal enerji saçacak

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal, enerji yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.
Özal, geçen hafta oğlu Bahattin Özal ile birlikte ‘Odaş Elektrik Üretim’ adlı bir şirket kurdu. Özallar, Hidro Kontrol Şirketler Grubu altında Doğu Karadeniz’de hidroelektrik santrallerle elektrik üretiyor. Rüzgâr santrali projeleri de bulunan Hidro Kontrol Grubu, elektrik satışını ise bu yıl lisans alan Voytron Elektrik Toptan Satış firması aracılığı ile yapıyor. Şirketin hedefi, artan hidroelektrik ve rüzgâr yatırımlarının yardımıyla toptan elektrik satışında lider olmak. İsmi ünlü Japon çizgi filmi ‘Voltron’ı andıran ‘Voytron’u grup bünyesinden bir isim şöyle anlatıyor:
“Voytron, ‘Voyage of Electron’ (Elektronun Yolculuğu) isminin kısaltılmışı. Bu isim, esprili olsun diye düşünüldü. Çünkü elektrik, bir anlamda elektronun yaptığı yolculuk. Tabii isim Voltron’a da benziyor.”