Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın havacılığa olan merakıyla tanınan yeğeni Prens Turki, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı hazırlığında...
Suudi kraliyet ailesinin genç üyelerinden Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz el Suud, bu ay yatırım için Türkiye’ye geldi. Kral Abdullah’ın kardeşi Prens Muqrin bin Abdülaziz’in oğlu olan Prens Türki, ‘TMA Turki Gayrimenkul İnşaat Ticaret’ adlı bir şirket kurdu. Pres Turki’nin babası Prens Muqrin, Suudi Arabistan’ın en etkili isimleri arasında yer alıyor. Prens Muqrin, Ortadoğu’nun en güçlü istihbarat servisleri arasında gösterilen Suudi Arabistan istihbaratının (GİB) başındaki isim... Prens Muqrin, 2009 yılında sürpriz bir ziyaretle Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşme yapmıştı.

Suudi kralın pilot yeğeni gayrimenkul için geldi


Kayıtta ‘Prens Hazretleri’
Türkiye’deki şirketini 250 bin lira sermayeyle kuran Prens Turki, babası Prens Muqrin gibi pilot. Hem helikopter, hem de uçak pilotluğu yapan Prens Turki, İngiltere ve Lübnan’da açtığı uçuş okullarının ardından şimdi ana hissedarları arasında yer aldığı Cidde’deki Rabigh Wings Aviation Academy adlı uçuş okulunun CEO’su.
Prens Türki, İstanbul’da kurduğu şirketin kayıtlarında ‘Prens Turki bin Muqrin bin Abdülaziz Al Saud Hazretleri’ ismiyle yer aldı.



Suudi kralın pilot yeğeni gayrimenkul için geldi


Mütekabiliyet engeli...

Suudi vatandaşlarının İstanbul’da ev sahibi olma isteğinin önünde mütekabiliyet engeli bulunuyor. Suudiler Türkiye’de kendi üzerlerine ev alamıyor. Ancak şirket kurarak veya kurulu şirkete ortak olarak gayrimenkul sahibi olabiliyorlar. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, konut satışlarında bu şartı kaldırmayı planladıklarını açıklamıştı. Bu durumda 10 milyar dolara yakın bir konut pazarının önünün açılması bekleniyor.
Suudi prensin de sadece gayrimenkul almaktan ziyade Türkiye’de inşaat sektöründe yer alması bekleniyor. Prens Turki’nin havacılık ve müteahhitliğin yanı sıra turizm ve medya yatırımları da var.


Suudi kralın pilot yeğeni gayrimenkul için geldi

Hüsnü Özyeğin

Haberin Devamı

Özyeğin ‘Genç’ zinciri kuruyor
Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, yeni bir mağazacılık yatırımı planlıyor. Hazırgiyim markaları GAP, Banana Republic ve Marks&Spencer ile perakendede bu yıl 120 civarı mağazaya ulaşmaya hazırlanan Özyeğin, yeni bir girişimin temelini attı.
Özyeğin’in yeni girişimi bu ay kurduğu 400 bin lira sermayeli ‘Genç Mağazaları’... Türkiye’ye birkaç yeni marka daha getirmek istediği bilinen Özyeğin, yeni şirketini giyimden, elektroniğe, kozmetikten, ev eşyasına kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterecek şekilde kurdu. Genç Mağazaları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na da Özyeğin’in oğlu Murat Özyeğin getirildi. Finansbank satışı ertesi liman, varlık yönetimi ve enerji yatırımlarına yönelen Özyeğin perakendeden de hiç kopmadı. Giyim markalarını Rusya ve Ukrayna gibi ülkelere de taşıyan Özyeğin’in Moldova ve Romanya’da alışveriş merkezi yatırımları da var.