Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları


Türkiye’nin en büyük ayakkabı üreticilerinden Yeşil Kundura’nın patronlarından Emel Yeşil Küçükçolak ile yine Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticilerinden Banvit’in patronu Ömer Görener birlikte ‘balığa çıkmaya’ hazırlanıyor.
İki eski arkadaş kalkan balığı üretmek için kolları sıvadı... Bu hafta ‘Misya Su Ürünleri’ adlı 1.5 milyon lira sermayeli bir şirket kuran iki ortak, bu işe şimdilik biraz ‘hobi’ gözüyle bakıyor. Ömer Görener, Emel Hanım’la eski arkadaş olduklarını, Banvit ve Yeşil Kundura’nın yeni işe bir dahli olmayacağını belirtiyor.
Yeni şirkette Emel Yeşil ve Görener ailesi eşit ortak. Balık çiftliğinin nerede kurulacağı tam olarak netleşmese de, Karadeniz’in en lezzetli balıklarından kalkanda karar kılınmış. Bu arada şirkete adını veren Misya, Görener ailesinin 1955’ten itibaren memleketi olan Balıkesir’i de içine alan bölgenin eski ismi.
Emel Hanım, Yeşil Kundura’da değişimi başlatan ve markayı modern çizgiye getiren isim. Yeşil Kundura, Çorlu’daki tesisinde yılda 3 milyon çift ayakkabı ve bot üretiyor. En çok da CAT marka botlarla biliniyor. Emel Yeşil Küçükçolak ve ağabeyi Engin Yeşil’in yönettiği şirketler grubunun bir diğer önemli işi de Yeşil İnşaat.
Banvit ise hem beyaz etin önde gelen üreticisi, hem de kırmızı ette hızla büyüyor. Geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nden Aabar adlı şirket Banvit’e yüzde 16.32 ortak olmuştu.

Haberin Devamı

‘Not stresli’ dedi, risk’e girdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in 15 Mart’ta görevinden ayrılan Türkiye genel müdürü Botan Berker, risk yönetimine girdi. Bu hafta Bahçeşehir Üniversitesi’nden öğretim görevlisi arkadaşlarıyla ortak ‘Merit Risk Yönetimi’ adlı şirketi kuran Berker, “Ayrıldığım için mutluyum. O kadar stres anlamsız” diyor. Bürosunu Maslak’a açan Berker’in ortakları Selim Mimaroğlu, Didem Eda Buchner, Çağatay Pişkin ve Hakkı Öztürk.