Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yunanistan’ın en büyük gıda üreticilerinden Chipita, Türkiye’de büyük bir yatırıma hazırlanıyor. 6 ülkede ürettiği kekten reçele, kruvasandan fındık ezmesine çok sayıda ürünü 35 ülkede satan Chipita, radarına Türkiye’yi aldı.
Eski Turkcell ve Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan’ın rehberliğinde Türkiye pazarına giren şirketin, üretim için Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 12 bin metrekarelik yer aldığı öğrenildi.

Rehber Cüneyt Türktan
Haziran ayında 11.5 milyon lira sermayeli ‘Chipita Gıda Üretim’ adlı bir de şirket kuran Yunanlılar 2013 yılında Türkiye’de üretime başlamayı planlıyor. 7 days, New York Style ve Old London markalarıyla tanınan Chipita’nın tüm bu süreçte rehberliğini ise Cüneyt Türktan yapıyor. Türktan ayrıca Chipita’nın Almanya operasyonunu temsilen Türkiye’deki şirketin yönetiminde yer alacak. Chipita’nın Türkiye operasyonu ise Yunan vatandaşı Pavlos Katsivelis’e emanet.

Haberin Devamı



Cüneyt Türktan

KURTLAR’DA TEK PATRON DEVRİ

Holding Raci Şaşmaz’ın oldu

2003 yılından bu yana dizisi ve filmleriyle büyük bir hayran kitlesi toplayan Kurtlar Vadisi’ni çeken Pana Film’i de bünyesinde bulunduran Pana Holding’de ilginç bir hisse devri yaşandı.
Bu ay holding ortaklarından Polat Alemdar karakteriyle tanınan oyuncu Necati Şaşmaz 1.25 milyon liralık yüzde 25 hissesinin tamamını kardeşi Raci Şaşmaz’a devrederek ortaklıktan ayrıldı. Ayrıca Şaşmaz kardeşlerin en küçüğü olan Zübeyr Şaşmaz 1 milyon TL ve yine ortaklardan Hasan Kaçan 250 bin TL’lik hissesinin tamamını Raci Şaşmaz’a devretti. 5 milyon lira sermayeli Pana Holding’in diğer ortakları olan Bahadır Özdener, Mehmet Canpolat ve Cüneyt Aysan da hisse devrine katılınca holdingin tek ortağı ve patronu Raci Şaşmaz oldu. Yeni Türk Ticaret Kanunu şirketlerde tek ortağa izin veriyor. Pana Holding’in altında film ve reklam şirketleri dışında Nova Orman ürünleri firması da var.

Ali Kaptan kasaptaki dümeni eşine kaptırdı

‘Öyle bir geçer zaman ki’ dizisinin Ali Kaptan’ı Erkan Petekkaya, eşiyle kasap dükkânında buluştu. Petekkaya geçen yıl Beykozlu arkadaşları Necdet Tanış ve Bülent Aydoğdu ile birlikte ‘Erkan Petekkaya Et Gıda’ şirketini kurmuştu. Ortaklar ileride bir kasap zincirine dönüştürmek üzere Beykoz Acarkent’te ‘Mestet Beef & Steak’ adlı ilk dükkânlarını açmıştı.
Erkan Petekkaya’nın eşi Didem Petekkaya bu ay Necdet Tanış ve Bülent Aydoğdu’nun hisselerini alarak kasap dükkânına ortak oldu. Ancak Didem Hanım iş dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Şirket hisselerinin yüzde 51’ini topladığı için şirketin de patronu haline geldi. Erkan Petekkaya’nın hissesi ise yüzde 49. Petekkaya çifti ileride hayvancılık yatırımlarıyla büyümeyi de planlıyor.