Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal, gayrimenkul sektöründe ‘holding’ olmaya doğru gidiyor. İnşaat ve gayrimenkul sektörüne yönelik 6 şirkete ortak olan Özal, bu ay 7’nci gayrimenkul şirketini kurdu. Eroğlu İnşaat’ta yaptığı genel müdürlük göreviyle hatırlanan Feyyaz Karabekiroğlu’yla ortak olan Özal, son şirketine Zetiş Yapı adını verdi. Yeni şirket her türlü küçük ve büyük yapının yanı sıra köprü, yol, hava meydanı gibi büyük çaplı ihalelere de girebilecek.
Gayrimenkul sektörüne 2004 yılında danışman olarak giren Zeynep Özal, 2008’de en büyük atılımını Aziz Yıldırım’ın dayısının oğlu Osman Yalçın’la ‘akıllı bina’larda ihtiyaç duyulan sistemleri temin etmek üzere kurduğu ‘B Teknoloji Danışmanlık Savunma’ şirketiyle yaptı.

İran’da inşaatla büyüdü
Ardından İranlı işadamları Parivash Amir Nasri ve Hooman Tarzi ile ortak olarak ‘Parison Gayrimenkul’ şirketini kuran Özal, bir süre sonra da İran’da geniş çaplı inşaat projelerine imza attı. Geçen yıl ekim ayında oğlu Uğur Ekren ile ‘Asalet İnşaat’ adlı 10 milyon lira sermayeli şirketi kuran Zeynep Özal, ardından yine oğluyla ‘Özal Endüstriyel Yapılar İnşaat Taahhüt’ adlı bir şirket daha açtı. Özal’ın Zafira İnşaat ve Özal Yapı adlı şirketlerde de ortaklığı bulunuyor.

Haberin Devamı

Finanstan kurabiye fabrikasına!

Paris’teki ünlü aşçılık okulu Le Cordon Bleu mezunu olan ve çıkardığı yemek kitaplarıyla bilinen Elif Tapan, finans dünyasının tanınmış isimlerinden Murat Gülkan’la birlikte ‘Kurabiye Fabrikası’ açıyor.
Tapan ve finans şirketi Ünlü & Co yöneticisi Gülkan, bu ay 300 bin lira sermayeli Kurabiye Fabrikası şirketini kurdu. Tapan, “Maslak’ta 3 katlı bir imalathane kurduk. Üzerinde de benim yemek dersleri ve televizyon çekimleri için kullandığım mutfağım var. Şirketin hem finans, hem de gıda sektöründen ortakları var.
Perakende satış yapmayacağız. Catering firmalarına, pastanelere pişmiş, yarı - pişmiş ve donmuş unlu mamuller hazırlayacağız. Piyasaya iddialı bir giriş yapacağız” diyor.