Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Evet, “Ezel” dizisinde rastladım. Ömer, Eyşan, Cengiz ve Ali’nin oyununa geldi... Bir ayrıntı beni pek bir ilgilendirdi. Ömer, soyguncu ve adam öldüren kişi olarak tutuklu. Onu sorguya alan polis, içinde portakal olan fileyle geliyor. “Bizim burada böyle” diyor! “Tekme tokat yok” diye de ekliyor. Ömer’e iki soru soruyor. Cevaplarını almayınca, portakal filesiyle vurmaya başlıyor. Böyle olunca, iz filan kalmıyormuş. Yani muayenede sorun çıkmıyormuş.
Şimdi dikkatimi çekti, gerçekten bu bilinen bir yöntem mi? Yani polis, iz kalmasın diye portakal dolu fileyle mi baskı kuruyor? Polis, malum operasyonu böyle mi yapıyor? Senaryoya bu kadar ayrıntılı yansıdığına göre, bunun bir açıklaması olmalı... Darp izi olmasın diye portakal dolu fileyle sorgudan geçiyor demek ki insanlar!

Cinsellik ve din hep merak edilir

Her zaman ilgi çeker. Her zaman merak konusudur. Habertürk ve CNN Türk’ün konuklarına bakınca bu ortaya çıktı. Saba Tümer’in konukları Ömer Çelakıl ve Haydar Dümen’di. Peki Hülya Avşar’ın konuğu? Yaşar Nuri Öztürk...
Konulara bakalım; Kuran’ın şifreleri, vajinismus... Devam edelim, Avşar soruyor, Yaşar Nuri Hoca’ya: “Sizi niye seviyorlar?” Hoca cevap veriyor; “Patates dağıtmıyorum”...
Bunlar boşuna değil... Hepsini yan yana koyunca, bir bütün oluşuyor. Lego gibi. Kuran’ın şifreleri bitmez. Vajinismus keza öyle... Yıllar geçer, ömür tükenir bitmezler. Ömer Bey yıllar boyunca Kuran’ın şifrelerini anlatacaktır. Bu arada Ömer Bey’in saç modeli dikkatimi çekti. Sanırım bol jöle sürmüş.

Non-stop vajinismus anlatıyor

Haydar Dümen keza, daha ne kadar vajinismus anlatacak. Kızlık zarının nasıl ve ne şekilde zarar göreceğini anlatacağı kadar. Bitmeyecek...
Yaşar Nuri Hoca zaten Habertürk’ün demirbaşı. Bunları eleştirmek için yazmadım. Biz yaşadıkça bunlarla beraber olacağız. Şifreler, vajinismus ve din her daim hayatımızın içinde olacak. TV dünyamızın vazgeçilmez konuları ve konukları olacaklar. Beni baydı mı? Ehhh, yani. Biraz ara verilebilir.

‘Kırmızı Bülten’ ve haber

Haber bültenlerinin önemli başlıklarından biri İstanbul Avcılar’daki polisin dövdüğü gençti... Neydi, ne olmuştu derken, SKY Türk’te “Kırmızı Bülten”de olayın görüntülerini çeken genç konuştu.
Haber kanalları uyurken bir program gündemi belirledi (bu arada belki ben atlamışımdır, konuyla ilgili tanık çıkarmış olan kanalllar olabilir). Avcılar’daki bana göre günün soru işaretleri taşıyan önemli haber konusunu ekrana getirdi.
Olay budur işte. IMF vs. hikâye yani.
“Kırmızı Bülten” günün gündemini yakalayan ve o olayın görüntülerini cep telefonuna kaydeden genci ekrana getirdi. Böyle büyük havaları bırakın da gündemi takip edin haber kanalları!