Şükrü Andaç

Şükrü Andaç

sukru.andac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İşadamıyla locada maç izlemek, bir yıldızla dizide rol almak, bir CEO’yla yemek, bir moda ikonuyla mağazada alışveriş yapmak... SensinO “satın alınamayacak” listesini yok edebilir

İçimizdeki birçok kişi tarafından “satın alınamayacak”ları açık artırmayla pazarlayan, üstelik satıştan elde edilen gelirin yüzde 80’ini hayır kurumlarına bağışlamayı vaat eden bir platform, son olarak restoran (Serafina) girişimiyle adını duyuran Metin Şen’in başını çektiği oluşumla hayat buldu.

Basit anlatımla, SensinO adlı platformda açık artırmaya en yüksek teklifi veren kişi hayalindeki deneyimin sahibi oluyor. Birkaç açık artırmayı sonlandıran site, 1.800 üyeye ulaştı.

Haberin Devamı

Hayal Avcıları

İş dünyasının önde gelen isimleri, ünlüler, spor ve sanat dünyasından yıldızlar, ünlü şeflerle tanışmak isteyenlerin, SensinO internet sitesi veya app’i üzerinden üye olarak açık artırmayla satın alabildikleri örnekler oldukça ilgi çekici.

İşadamı Hüsnü Özyeğin ile bugün oynanacak olan Beşiktaş-Karabükspor maçını locada izleme hakkını 7.050 TL’ye alan şanslı isim akşamki maçta bunun keyfini çıkaracak.

Özcan Deniz ve Aslı Enver’in başrolünü paylaştığı İstanbullu Gelin dizisinin set ziyareti için 1.000 TL’den başlayan açık artırma 7.500 TL’ye satıldı, kazanan setteki yerini aldı bile.

‘Survivor’a uçalım!

Şu an açık artırmada birçok proje daha listeleniyor. 10 bin liradan satışa çıkan, bitime 20 gün kalmasına karşın 38 bin liraya çıkan Acun Ilıcalı ile Survivor adasına (Dominik) uçak dahil bir haftalık seyahat. Ali Şen ve Faruk Süren ile Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi buluşma. İlhan Mansız ile Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi maçını Münih’te izlemek. Ayla Çelik’le yeni albümünün kaydına katılmak gibi...

3 Ocak’ta başlayan projenin ortakları Metin Şen, Murat Zorlu, Ömer Avşar, Burç Avcı ve İsmail Oygur. ABD’de benzer iş modeliyle yapan ve STK’lara fon yaratan birçok site var. En ünlüleri Charitybuzz, Omaze, Prizeo. Hatta Charitybuzz, Apple’ın CEO’su Tim Cook ile yarım saatlik bir öğle yemeğini 680 bin dolara satmayı başardı. 2005’te kurulan oluşum STK’lara 200 milyon dolar para aktardı.

Haberin Devamı

Ortadoğu’ya açılacak

Türkiye’de bunun bir örneğini hayata geçirdiklerini belirten Metin Şen, Türk dizilerinin oldukça popüler olduğu Ortadoğu ülkelerini de hedeflediklerini bunun için Arapça versiyonun da olacağını anlattı. Ayrıca 5 yıllık projeksiyonlarının yıllık 10 milyon dolarlık bir büyüklüğü yönetmek olduğunu belirtti.

Şen, “Ünlü bir dizinin setinde çekim esnasında oyuncuları izlemek, hatta bir adım öteye giderek dizide rol almak, oyuncularla baş başa yemek yemek SensinO sayesinde artık ulaşılmayacak bir hedef değil” dedi.

Peki ya güvenlik?

Metin Şen, mevcut bağış pastasına ek olarak yeni yardım havuzuna öncülük edeceklerini söyledi. Projedeki isimlerin serveti ve ünü düşünüldüğünde elbette güvenlik sorusu akla geliyor. Bu noktada açık artırma bitince karşı tarafın sabıka dahil güvenlik soruşturmasından geçirildiğini belirten Metin Şen, bu konuda oldukça hassas olduklarının altını çiziyor. Ekip olarak açık artırmayı kazanan isimlerle önceden kendilerinin de buluştuğunu sözlerine ekliyor.

Haberin Devamı

Projeyi 1 milyon TL yatırımla hayata geçirdiklerini anlatan Burç Avcı ise, şu ana kadar yaptıkları anlaşmalar sonrasında yüzde 80’lik gelirin Özyeğin Vakfı ve Çağdaş Eğitim Vakfı’na (ÇEV) aktarılacağını ifade etti. Avcı, “2018’de 3 milyon TL gelir hedefliyoruz. Bu da STK’lara 2.4 milyon TL’lik fon yaratılması anlamına geliyor” dedi.