Tunca Bengin

Tunca Bengin

tunca.bengin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ABD’nin FETÖ aracılı-ğıyla TSK’yı kontrol altına alıp, etkisiz hale getirmek istediği herkesce malum. Yani FETÖ’nün son 15 yılda TSK’yı tamamen kendi amaçları doğrultusunda yönlendirecek güce erişmesinin sadece bir imamın üniforma sevdasından kaynaklanmadığı biliniyor. Dolayısıyla da TSK bu pislikten arındıkça ABD’nin kirli oyununa darbe vurulduğu, vurulacağı çok açık. Ki bunun en güzel kanıtı da 2016’ daki El Bab ve halen başarıyla süren Afrin harekatları. Çünkü her ikisi de ABD’ye rağmen gerçekleştirilen hamleler. Tabi bundan sonrası için öngörülen Menbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik planlar da. O nedenle FETÖ’nün 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişimiyle ortaya çıkan ABD’nin bu tezgahı farkedilmeseydi neler yaşanabilirdi konusunu da irdelemekte yarar var. Özellikle de Hava Kuvvetleri’nin hem yönetim katının FETÖ’nün eline geçmesi hem de savaş uçaklarını uçuran pilotların önemli bir kısmının onlardan olması nedeniyle...Örneğin Afrin Harekatı yapılır mıydı veya yapılırsa da bugün gurur duyduğumuz vatansever pilotların yerine F-16’ların kokpitlerinde FETÖ’cü hainler otursaydı neler olurdu? Sorunun yanıtını Hava Kuvvetleri Komutanlığı eski Başsavcısı emekli albay Ahmet Zeki Üçok veriyor:

Haberin Devamı

“FETÖ’nün TSK içindeki uzantıları ABD’nin söylediklerinin dışında hiç bir şey yapmazlardı,yaparlarsa da bunu mutlaka çarpıtarak yaparlardı. Öncelikle de tasfiye edilen 172 general amiral bu operasyonun olmaması için ellerinden geleni yapıp komuta kademesini ikna etmeye çalışırlardı, muhtemelen de ikna ederlerdi.

Velevki ikna edemedilerse. Bütün filolarda onlar hakimdi, yüzlerce FETÖ’cü pilot vardı. Bunlar nasıl Meclis’i bombaladıysa yine ABD’nin ya da FETÖ’nün talimatlarıyla giderler sivil hedefleri bombalarlardı. Ve bu operasyona bütün dünyanın gözü önünde bir savunmadan ziyade sivillere yönelik saldırı havası verip en kısa zamanda bundan vazgeçilmesine neden olurlardı. Ya da Rus veya ABD uçağını vurarak Türkiye’nin başını hepten belaya sokarlardı.”

Bugün için de itirafcı pilot riskinden söz ediliyordu?

Haberin Devamı

“Milli Savunma Bakanlığı iki hafta kadar önce itirafçı olan subay astsubay kim varsa bunlara geçici görevden uzaklaştırma kararı verdi. Artık o pilotların uçaklara binip uçması ya da geri hizmette görev yapması gibi durumda ortadan kalktı. Yani TSK’da FETÖ’cü olduğu tespit edilmiş ya da FETÖ’cü olduğu düşünülen hiçkimse uçurulmuyor ya da filolarda görev yapmıyor.”

FETÖ’cüler temizlendikçe TSK’nın etkinliğinin daha da artacağını belirten Üçok, devam ediyor:

“Biliyorsunuz general amiral terfilerini üç yıla indirdiler. Bu da yine FETÖ’cülerin tamamen projesiydi. Silahlı Kuvvetler’deki bütün general amiralleri emekli edelim,6 yıl sonra da bu görevlere kendi adamlarımız gelsin istiyorlardı. Düşünsenize 6 yıllık süreç içerisinde Genelkurmay Başkanlığı da dahil FETÖ’cü olmayan hiçkimse kalmayacaktı...”

Özetle; hani her şerde bir hayır vardır derler ya işte 15 Temmuz hainliği de bir anlamda öyle. Neyseki hainler gereken dersi aldı ve bugün kokpitte, tankta, topun başında, özel kuvvetlerde vatansever gerçek askerler var...