Tunca Bengin

Tunca Bengin

tunca.bengin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Tunca BENGİN

Bu seçimin öncesi gibi, sonrası da hareketli geçecek. TBMM'deki yeni oluşumdan en iyi formülü çıkarmak Ankara'dakilerin görevi. Bekleyip göreceğiz...
Ancak, zamana tahammülü olmayan sorunlar var. Özellikle de yerel yönetimlerde. İstanbul, Ankara, İzmir'de olduğu gibi ülke genelinde başkan adaylarımız, kampanya süresince hoş vaatlerde bulundular. Hatta işsizlik, sağlık sigortası, öğretmene lojman, parasız köprü geçişi gibi ayağı yere basmayan projelerle, merkezi hükümetin yetki alanlarına dahi daldılar.
İşte vatandaş sandığa koştu, tercihini yaptı. Doğru - yanlış tartışmak anlamsız. Şimdi artık iş zamanı...
Ama önce; kazananlardan trilyonluk kampanya giderlerini hangi kaynaktan karşıladığını açıklamasını bekliyorum. Son iki ayda İstanbul, Ankara ve İzmir'de büyükşehir belediyesi kasasından, ilçe belediyelerine yönelik para hareketleri konusunda da bilgi rica ediyorum. Yine, ihalelerde, yandaş, hısım - akraba kayırılma iddialarına son verilmesini arzu ediyorum. Bir vatandaş olarak bu, en doğal hakkım. Dahası seçmenin büyük çoğunluğu böyle düşünüyor.

Gelelim vaatlere

İstanbullu olarak 'tüp geçit'imizi istiyoruz. Vatandaş artık köprü mü, tüp mü tartışmasından bıktı. Boş lafa karnı tok. Kazma vurulacak günü sabırsızlıkla bekliyor.
İzmirli de, güzelim Kordonboyu'nu özlüyor. Ne yazık ki; geri dönüş çok zor. O halde yapanın yanına bırakmasınlar...
Kampanya döneminde 'gösterin kaçak yapıları yıkayım' sözlerinizi de unutmayın. Mazbatayı aldıktan sonra kenti bir de bu gözle turlayın. Neler göreceksiniz neler...
Aslında vaat ettiğiniz "uydudan kontrol" sisteminde buna ihtiyacınız yok ya! Nasıl olsa kentin neresine çivi çakılsa haberiniz olacak!
Malum, trafik, otopark rezilliği her gün daha da artıyor. Seçim öncesinde kalan son cadde ve sokaklar da mafya tarafından parsellendi. Göstermelik dökülen asfaltlar kalktı, parklar, meydanlar pislikten geçilmiyor.

Ve diğerleri

Vaatler arasında; İstanbul'da Dolmabahçe - Taksim arasında tünel açmak, Boğaz teleferiği, Hollywood'la yarışacak dev film stüdyoları, sanatçılara kültür merkezi, çamurlarına trilyonlar gömülen Haliç'te balık tutma yarışması, Gülhane Parkı'nın sahile kadar uzanıp sahil yolunun yeraltına inmesi, yüzlerce spor tesisi, konutlara maliyetine göre su verilmesi, kadınları koca dayağından kurtarmak(!) da vardı. İzmir'de de San Francisco Köprüsü'nün ikizi olacaktı. İki yıl zam yapılmayacaktı!
Sözün özü; yetki sizde. Vatandaşa verdiğiniz sözleri tutun...




Yazara E-Posta: tbengin@milliyet.com.tr