Tunca Bengin

Tunca Bengin

tunca.bengin@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı


Tunca BENGİN

Kokladığı kolonyadan kör olan, ayakları tutmayan Kocaelili Sevinç Tosun yaşam savaşını kaybetti. Rapora göre ölüm nedeni; metil alkol zehirlenmesi. Bana sorarsanız, apaçık cinayet...
7 Şubat tarihinde Sevinç Tosun'un hazin öyküsünü anlattığım Ölümü koklamak başlıklı yazımda şöyle diyordum:
"Canınıza kasteden alçakların, halkın sağlığını hiçe sayanların, vurdumduymaz yöneticilerin maskeyle gizledikleri gerçek yüzlerini bir kez daha görün. Çiğ köfte, baklava, börek yapım standartlarıyla uğraşan TSE damgasının ne derece güvenilir olduğu ya da denetim mekanizmasının ne kadar laçkalaştığına tanık olun..."
İşte; tek hatası kolonya koklamak olan Sevinç Hanım öldü. Ama; üç kuruş daha fazla kazanmak uğruna ölüm ticareti yapan caniler aramızda dolaşıyor. Ve katil kolonyadan zehirlenme olaylarına hergün yenileri ekleniyor.
Böyle sorumsuzluk, vicdansızlık olur mu? Devletin baş görevi halkın can güvenliğini sağlamak değil mi? Soruyorum; Kocaeli emniyeti bugüne kadar ne gibi yasal işlem yaptı? Yalova - Çınarcık'ta öldüren kolonyayı pazarlayan alçak bulundu mu?

Az cesaret

İstanbul'un kronik sorunlarından önde geleni Trafik çilesi... Bu seçim öncesinde de bir çok aday, mega projeler(!) yutturmacasıyla atıp tuttu. Özetle; kısa vadede çözüm hikaye...
Oysa yönetenler cesur ve kararlı olsa çileyi rahatlatmak olası. Örneğin; sadece sağlı - sollu işgal edilen cadde ve sokakları mafyanın elinden kurtarmak bile önemli bir adım. Eminim polis istese bu işi bir günde çözer!..
İyi de İstanbul'daki otopark sayısı yeterli mi?
Tabii ki; değil. Mahalle aralarına işyeri açtıran, apartman altlarında otopark bulunma zorunluluğunu hiçe sayan yöneticiler yüzünden mevcut kapasite devede kulak...
Hadi bunu geçtik. Maalesef mevcut olanı dahi kullanmıyoruz. Ya da kullandırtmıyoruz...
Levent sakinlerinin bu konudaki tespitleri ilginç; şöyle diyorlar:
"Semtimiz trafik kargaşasından nasibini alan yerlerin başında geliyor. Mevzuaata aykırı olarak işyerlerinin çoğalmasının bunda rolü var. (Doğru söylüyorlar, özellikle bardan geçilmiyor.) 1. Levent'te Çalıkuşu Sokakta belediye 4 katlı 350 - 400 araçlık bir otopark yaptırdı ama; hiçbir zaman dolmuyor. Yani bölgemizde trafik rezaletini önleyecek otopark var, ancak kullanan yok. Peki araba almasını, işyeri çalıştırmasını bilen ama çağdaş bir olanağı kullanmayıp sokakları işgal eden bu kendini bilmezlere yolu kim gösterecek?"
Haklılar; sokaklar babalarının malı mı? İşte otopark orada; kullansınlar. Yok mafya avantam kesilir diye direniyorsa o zaman polis, belediye ne güne duruyor?..



Yazara E-Posta: tbengin@milliyet.com.tr