Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şenol Güneş seni o göreve getirdi. Lugano maçında yaşanan tarihi rezaletin ardından Güneş'le birlikte gitmen gerekirdi Burak Yılmaz... Beşiktaş takımını sevk ve idare edecek ağırlıkta olmadığın Antalyaspor maçında ortaya çıktı zaten.

Galatasaray, Antalyaspor ve Bodo / Glimt sınavlarında toplam 4 yenilgi. Koltuğu bırakman için daha Beşiktaş'ın kaç maç kaybetmesi gerekiyor? Takımda disiplin sorunu olduğu aşikar. Sahada çoğu futbolcu kafasına göre takılıyor. Antalyaspor maçında Bailly, Tayfur Bingöl'le saha içinde tartışma yaşıyor. Egoları yönetmek için o koltukta oturduğun halde 90 dakika sonrası yerli-yabancı oyuncu ayrımının fitilini ateşleyen açıklama yapıyorsun. Krizi çözmek yerine, Bailly'i oyundan çıkarmanın faturası mağlubiyet oluyor işte.

Haberin Devamı

Aboubakar gripten dolayı iki maçta forma giyemiyor. Bodo sınavında esame listesinde ilk 11'e yazılan Kamerunlu oyuncu, ne hikmetse arka adalesinde ağrı hissederek maça çıkmıyor. Bailly bir var bir yok. 90 dakikayı tamamlaması neredeyse başarı sayılacak. 

Bodo maçında Rosier'i büyüteç altına alın. Nasıl kaçak güreştiğini, 'gamsız' oynadığını göreceksiniz. Şampiyonluk senesinde etkili performansının ardından bol sıfırlı kontratı kaptı, adeta üstüne yattı. Vedalaşılması gereken ilk oyunculardan.

Takımda yenilgiye isyan edecek oyuncu kalmadı. Biraz Muleka biraz Necip mücadele etmeye çalışıyor, onların da teknik kapasitesi zaten sınırlı. Sezon başında yapılan transferlerin takıma katkısı neredeyse sıfır. Amartey tam anlamıyla felaket! Yenilen ilk golde yaptığı hata sonrası bu oyuncunun yıllarca Premier Lig'de nasıl oynadığına hayret ediyoruz. Takımdaki kimya bozukluğu Gedson'a bile sirayet etmiş ki, acemice hareketler yapıyor. 

Bodo yenilgisiyle Avrupa defteri erken kapandı. Avrupa'nın 3 numaralı kupasında 4 maç sonunda 1 puan alarak tarihi tersten yazdınız. Emeği geçenlere tebrikler (!)   

Yönetim de gitmesine sayılı günler kala bu rezalet tabloyu izliyor. Kriz yönetimi berbat. Aksiyon alıp, geçiş döneminde camianın içinden bir teknik adamı göreve getirme basiretini gösteremiyor. Yeni gelecek yönetimin işi gerçekten çok zor. Enkaz devralacaklar. En az 6-7 oyuncuyla yolları ayırıp Beşiktaş formasına yakışacak, takımdaki kaliteyi artıracak nokta atışı transferler yapmaları elzem.