Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe bu sezon gerçekten çok farklı. İki general Dzeko ve Tadic, çevresindeki askerlerle futbolseverlerin göz zevkini okşayan, kalitesi yüksek, rakiplere korku salan bir takım...

Geçmişteki transfer hatalarından ders çıkaran Ali Koç yönetimi, başarılı transfer politikasıyla övgüyü hak ediyor. Oyuncu satışlarından elde edilen 60 milyon euroya yakın gelir... Tadic ve Dzeko gibi kalitesinin yanı sıra tecrübesiyle, liderlik vasıflarıyla takıma önderlik eden iki yıldız takıma kazandırıldı.

Arda Güler'in yerine renklere katılan Sebastian Szymanski, genç oyuncuyu hiç aratmadı. Gollerinin yanı sıra asistleri savunma ve hücumdaki müthiş katkısı ile şimdiden tribünlerin gönlünü kazandı. Talisca benzetmesi yapılsa da stili vatandaşı Podolski'nin Arsenal'deki 'prime' zamanını andırıyor. Orta sahada dünya markası Fred. Gerek enerjisi gerek teknik kalitesiyle 'nokta atışı' transfer. Szymanski ile Brezilyalı yıldızı, en ciddi rakibi Galatasaray'ın elinden almak da önemli bir transfer başarısı. Bu hamle ile ezeli rakibinize karşı psikolojik üstünlük de sağlamış oluyorsunuz.

Haberin Devamı

Savunmanın lideri Becao tandemi Djiku ile uyumlu bir görüntü çiziyor. Kalede de Dünya Kupası'ndaki performansıyla devlerin radarına giren Livakovic. 5'inci yılını tamamlayan Başkan Ali Koç, şampiyonluk özlemini dindirmek için maddi manevi anlamda bu kez her türlü fedakarlığı yaptı.

Sarı-lacivertlilerin fiyakalı kadrosu, Süper Lig seviyesinin fevkinde. Kadıköy'deki her maçta ezici dominasyonla bunu çok net biçimde gösteriyorlar. Başakşehir'in Teknik Direktörü Çağdaş Atan ve dün de Rizespor teknik patronu İlhan Palut, aradaki farka vurgu yaparak, bu gerçeği 90 dakikanın ardından dile getirdi.

Fenerbahçe önde yaptığı etkili ve doğru baskıyla geriden pasla çıkmak isteyen takımları tabiri caizse boğuyor. Konferans Ligi'ndeki Nordsjaelland maçında dün de Rizespor karşısında pres son derece başarılı biçimde uygulandı. Rakibin kilidinin kırıldığı ilk gol, organizasyon bakımından ders niteliği taşıyordu. Dzeko'nun savunmanın arkasına şık pası, Tadic'in beklemeden Szymanski'yi görmesi ve Polonyalı'nın da bitiriciliği enfes bir sekanstı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus döneminde yokları oynayan ve eleştirilere hedef olan İrfan Can Kahveci İsmail Kartal'ın elinde adeta canavara dönüştü. Ofansa katkısının yanı sıra fizik gücünü artırdığı için savunma yönünü de geliştirdi. Alanyaspor maçında galibiyeti getiren milli oyuncu, dün de 1 gol, 1 asistle alkışı hak etti. İrfan Can'ın yükselen form grafiği, çiçeği burnunda teknik direktör Vincenzo Montella'nın da Hırvatistan maçı öncesi yüzünü güldürdü.

Süper Lig'de firesiz yoluna devam eden İsmail Kartal'ın talebeleri, 12. adamla bütünleşti, şampiyonluk havasına şimdiden girdi. Son yılların belki de en çekişmeli sezonuna şahit olacağız. Görünen o ki sarı-lacivertliler, Galatasaray'la at başı gidecek. Puan kaybını minimuma indiren mutlu sona ulaşacak. Şampiyonu fotofiniş de belirleyebilir. Beşiktaş ve Trabzonspor gelince... Hem transferde hem kalite anlamında rakiplerinin çok gerisinde kaldılar. Gelecek haftalar neler gösterir bilemeyiz ama sorunlar yumağı iki takımın, Fenerbahçe ve Galatasaray'a zirve yarışında rakip olması çok ama çok zor.