Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şampiyonlar Ligi arenasında Galatasaray, gerçekten bambaşka bir seviyeye çıkıyor. Manchester United maçındaki müthiş geri dönüşün ardından gruptan çıkma yolunda dev bir adım atan temsilcimiz, kupanın favorileri arasında lanse edilen ve 6 yıldır grup aşamasında mağlubiyet yüzü görmeyen Bayern Münih'i ağırladı.

Öncelikle 12. adama ayrı bir parantez açmak gerekir. Rams Park'ta yüksek desibelli ıslıkla rakibe bildiğini unutturuyorlar. Harry Kane'in 90 dakika sonrası 'Kulaklarım duymuyor' itirafı, savımızı destekliyor. Maçı tribünden takip eden basın mensupları olarak kulaklarımızda o uğultu zor dindi.   

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar ön alan presiyle rakibini hataya zorlarken, Bavyeralılar'ın kalesini adeta topa tuttu. Galatasaray'ı bu bölümde seyreden rakipte ayakta kalan tek isim Kim Min Jae idi. Kazımcan'ın bir anlık gafletinden faydalanan Coman cezayı kesti. Sahanın yıldızlarından 'pres makinesi' Torreira'nın Kimmich'e yaptığı baskı, Alman takımını zor duruma düşürdü. Uruguaylı yıldızın toplu-topsuz oyunu kusursuza yakındı. Torreira bu performansıyla 'Avrupa'nın elit takımlarında forma giyebilir' dedirtti. Icardi şık 'Panenka' penaltısıyla skora denge getirdi.

Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi yakaladıkları pozisyonları cömertçe harcamasa ilk yarı sonunda futbol tarihine geçebilecek bir netice tabelada yazabilirdi. Temsilcimizin bu bölümde rakip kaleye tam 16 şut atması, otoritelerin beklemediği 'ütopik' bir istatistikti. Fizik-kondisyon olarak ikili mücadelelerdeki rakibe kurulan üstünlük ve oyun dominasyonu takdire şayandı.

İkinci devrede tablo tersine döndü... İlk yarıda sarf edilen yüksek efor sonrası Galatasaray'da belirgin bir düşüş baş gösterdi. Okan Buruk'un bu çılgın temponun 90 dakikaya yayılamayacağını öngörmesi lazımdı. Çünkü karşınızdaki takım Bayern Münih... Mainz ve Kopenhag maçlarında da 70'ten sonra rakibin gardı düşünce tempoyu artırıp öldürücü darbeyi indirdiler. Okan hoca oyuncu değişikliklerinde de geç kaldı. Mesela belirgin biçimde yorgunluk emareleri görünen Kazımcan'a daha erken kement atması gerekirdi.

Haberin Devamı

Alman devi son 20 dakikalık periyotta Musiala merkezli ataklarda Sane ve Coman'la kanatlardan oldukça etkili gelmeye başladı. Bayern, Davinson Sanchez'in etkili markajıyla adeta nefes aldırmadığı Kane'in golüyle skor üstünlüğü eline geçirdi. Musiala şık plase ile galibiyeti perçinleyen golü attı. Alman ekibi deneyimi ve son vuruşlardaki kalitesi ile hiç de hak etmediği bir galibiyet aldı. Gece sonunda skor tabelasında futbol anlamında adil olmayan bir skor yazıyordu.

Özellikle Kerem Aktürkoğlu'nun antrenmanlarda ekstra vuruş çalışarak, final şutlarındaki kabiliyetini artırması gerekiyor. Kopenhag ve dün gece fırsatları değerlendirebilseydi gruptaki tablo çok daha farklı olabilirdi. 'Gol makinesi' Icardi onun için bulunmaz fırsat. Öğrenmenin yaşı yoktur.