Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ahmet Nur Çebi yönetimini gerçekten tebrik etmek (!) lazım. Tarihi tersten yazdılar. Berbat transfer politikası ve kadro mühendisliğinin faturası çok ağır oldu. Henüz Kasım ayı girmeden Beşiktaş şampiyonluk yarışına havlu attı. Derbi mağlubiyeti sonrası Galatasaray'ın 9, Fenerbahçe yarın kazandığı takdirde liderin tam 11 puan gerisine düşecek siyah-beyazlılar...

Daniel Amartey büyük scout başarısı (!) Tam 1.7 milyon euro yıllık ücret ödenerek renklere bağlanan Ganalı savunmacı, partneri Colley beraber o kadar uyumsuzdu ki, Icardi'ye adeta zorla gol attırdılar. Hele bir pozisyonda Icardi'nin önünde olmasına rağmen hantallığı ile Arjantinli golcünün gerisinde kaldı. Icardi düzgün vuruş yapabilse gol olması işten bile değildi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın etkili ön alan presine karşın ısrarla geriden oyun kurmada neden bu kadar ısrar edildi, açıkçası idrak etmekte zorlandık. Sanki savunmanın göbeğinde Nathan Ake ve Ruben Dias gibi topla oynama becerisi yüksek, teknik yıldızların var. Beşiktaş defansının ilk yarıda oyun disiplininden son derece uzak, tabiri caizse tel tel dökülmesi, mağlubiyeti getiren en önemli faktörlerdendi. Hatta ev sahibi ekip, rakip savunmacıların altın tepside sunduğu pozisyonları cömertçe harcamasa, maç ilk yarıda kopabilirdi.

Mert Günok'un kırmızı kart gördüğü pozisyon maçın kırılma anıydı. Tartışmaları beraberinde getiren pozisyonda Icardi ceza sahası dışında topu kurtardıktan sonra 'meşin yuvarlak deneyimli eldivenin destek eline çarptı' şeklinde yorumlanabilir miydi, bilemiyoruz. En iyisi VAR müdahalesiyle gelen kırmızı kartı, bırakalım hakem otoriteleri yorumlasın.

İkinci yarıda Alex Chamberlain ve Masuaku değişikliği Beşiktaş adına sahaya olumlu anlamda yansıdı. 1 kişi eksik oynama dezavantajına rağmen pes etmeyen konuk ekip, İngiliz yıldızın organizatörlüğünde orta sahada rakibine üstünlük kurduğu bölümde etkili oldu. Sarı-kırmızılılar skoru koruma refleksiyle geriye yaslanınca Rosier'in asistinde sahanın en başarılı isimlerinden Ox cezayı kesti ve skora denge getirdi.

Haberin Devamı

Amir'in ceza sahası içinde topu elle oynaması sonrası hakem Halil Umut Meler beyaz noktayı gösterdi. Derbilerin gol makinesi Arjantinli yıldız topu ağlarla buluşturup efsane yıldız Hagi'nin rekorunu tarihe gömdü. Duble yapan Icardi, takımına şampiyonluk yolunda çok değerli galibiyeti getirdi.

Teknik direktör Okan Buruk'un kafa yorması gereken konu, rakip uzatmalarla birlikte yaklaşık 70 dakika 10 kişi oynamasına rağmen öğrencilerinin net pozisyona girememesi. Ayrıca oyuna sonradan giren yeni transfer Bakambu adeta futbolu unutmuş. Ayakta durmakta zorlandı. Final vuruşlarında ve paslarında çok kötü tercihler yaptı, hayal kırıklığına neden oldu. Sarı-kırmızılı yönetimin Icardi'nin alternatifi olarak ara transfer döneminde forvet takviyesi yapması elzem.

Galatasaray'ın en zayıf karnının Angelino olduğu bir kez daha görüldü. Bu bölge, salı günü Şampiyonlar Ligi kulvarında oynanacak zorlu Bayern Münih sınavı öncesi S.O.S. verdi.   

Beşiktaş'a gelirsek... Tablo hiç de iç açıcı değil. Artık sınıfta kalan ve taraftar nezdinde de karşılığı olmayan Başkan Çebi'nin bayrağı Aralık'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da yeni başkana teslim etmesi gerek. Yeni gelecek yönetim de şimdiden gelecek sezonun hazırlıkları için kolları sıvamalı. Bu yıl, artık geçiş sezonu olarak düşünülmeli, Demir Ege ve Semih gibi genç oyuncular daha çok forma şansı verilerek kazanılmalı.

Haberin Devamı

Heyecanını yitirmiş gamsız oyuncuların bileti bir an önce kesilmeli. Beşiktaş formasını giymeyi hak etmeyen oyuncuların listesi o kadar kabarık ki... Yeni gelecek yönetimin Allah yardımcısı olsun.