Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

CHP’nin hafta sonunda gerçekleşen ilçe kongreleri bir kez daha gösterdi ki..

Erdoğan’a karşı girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu parti içi iktidar yarışlarında ormanda 10 kaplan gücünde olan Kızılmaske gibi.. Söz konusu CHP olunca rakip tanımıyor!

İstanbul kongrelerinde Ekrem İmamoğlu’nu… Manisa’da Özgür Özel’i duman etti.

Bu saatten sonra Özel’in genel başkan adayı olarak kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkması zor.

İmamoğlu ise pragmatik bir siyasetçi olarak Kılıçdaroğlu’na yanaşmaya çalışır. Artık ana hedefi kendi adaylığıyla beraber

Haberin Devamı

İstanbul’daki bazı ilçelerin adaylarını belirlemek olur.

Değişim mi? Onun cevabını CHP’nin Ümraniye İlçe Kongresinde Mahmut Tanal verdi: Değişim isteyenler 7 dönemdir vekillik yapıyor. Dertleri koltuk, dertleri ekmek!

Tanal diyor ki… Koltuk ve ekmek arasında sarsılmaz bir bağ var! Artık nasıl bir bağ ise o! Ne kadar koltuk, o kadar ekmek demek istiyor sanırım!

Bu arada salondaki değişim yanlısı bir partilinin Tanal’a sorduğu soru da 10 numaraydı: Peki sen kaç dönemdir vekilsin? (CHP’de değişim isteyenlerle değişime direnenlerin aslında aynı yolun yolcusu olduğu bundan daha güzel anlatılamazdı.)

29 Ekim’de toplanacak kurultayın sonucu bugünden belli.

CHP’de an itibariyle değişim tartışmaları rafa kaldırıldı. Şimdi cevabı en çok merak edilen soru “İstanbul il başkanı kim olacak?” sorusu..

Onun da cevabı belli: Kılıçdaroğlu ne derse o olacak.

Sevsinler böyle parti içi demokrasiyi...

Topun ağzındaki başkanlar

Kulislere göre..

CHP’de Muğla, Tekirdağ ve Hatay’da yeni adaylarla seçime girilecek..

Adana, Mersin, Ankara, Aydın, İstanbul’da mevcut başkanlarla devam edilecek.

Antalya’da İyi Parti isterse mevcut başkan yeniden aday gösterilecek.

Ve İzmir... Kocaman bir soru işareti..

Dikkat edin...

Kılıçdaroğlu kendisine bayrak açan İmamoğlu’na da Yavaş’a da öyle aman aman bir mesafe koymuyor. Yeri geldiğinde isimlerini anıyor. Ama niyeyse İzmir’den hiç bahsetmiyor.

Başka bir hesabı var sanki İzmir ile ilgili...

65 yaşa dokunma

Birçok büyükşehirde özel halk otobüsleri akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek 65 yaş üstü ve engellileri ücretsiz taşımak istemiyor. İddia o ki, ekim ayından itibaren toplu taşımada ücretsiz biniş uygulaması sona erecek.

Haberin Devamı

65 yaş üstünü rencide eden ve kanunla düzenlenmiş haklarını yok sayan bu durum kabul edilemez.

Allahtan Aile Bakanlığı, İstanbul, Bursa ve Gaziantep Büyükşehir Belediyeleri uygulamanın devam edeceğini açıklayarak yaşlıların yüreğine bir nebze su serpti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise konunun kendileri ile bir ilgisinin olmadığını, bakanlıkların özel halk otobüslerini desteklemesi durumunda 65 yaş üstünün Ankara’da ücretsiz toplu taşımadan yararlanmaya devam edeceğini duyurdu! Özetle, her zaman ki gibi topu hükümete attı.

Oysa bu işin bir tarafında belediyeler diğer tarafından ise Aile Bakanlığı var.

Mesela, Gaziantep’te 65 yaş üstü yolcuların her binişi için belediye özel halk otobüslerine 5 lira destek ödemesi veriyor. Bursa’da belediye yolcu sayısı ve kilometre hesabı üzerinden otobüslere ödeme yapıyor. Yani belediyeler bu ülkenin emektarları toplu taşımadan ücretsiz faydalansın diye özel halk otobüslerini sübvanse ediyor. Ankara Büyükşehir gibi 65 yaş üstüne, “Bakanlık destek vermezse yapacak bir şey yok” demiyor.

Haberin Devamı

Gelelim işin bakanlık boyutuna. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş dün meseleye son noktayı koydu: Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşımadan ücretsiz yararlanması için gereken desteği sürdüreceğiz.

Bakanlık, İstanbul ve Ankara’da her bir ulaşım aracına 4 bin 500 lira, diğer büyükşehirlerde 3 bin 375 lira, illerde ise 2 bin 700 lira destek ödemesi yapıyor. 2015’ten beri 65 yaş üstü için özel halk otobüslerine yapılan destek ödemesi miktarı 1 milyar 740 milyon lira.

Mesele gerektiğinde taşın altına elini değil gövdeni koymakta. Sosyal medya belediyeciliği yapmak kolay. Zor zamanlarda sosyal belediyecilik yapmaksa herkesin harcı değil.

CHP’de değişim başka bahara

Bir diziden daha fazlası

Dönence.. Kanal D’de temmuz ayından beri yayında olan bir dizi.

İlk bölümünden itibaren reytinglerde en çok izlenen dizi olmayı başardı.

Çünkü çok güçlü bir hikayesi var.

Senaryoyu şekillendiren ana karakterlerden ikisi (Gülce ve Rüzgar) Asperger Sendromlu otizmli iki genç.

Dizi otizm konusunda farkındalığı geniş kitlelere yaymayı hedefliyor. Öyle ki, dizi yayına girmeden önce oyuncular Tohum Otizm Vakfı’nın Şişli’deki okulunu ziyaret edip, otizmli çocuk ve gençlerle vakit geçirdi. İlerleyen bölümlerde bu konuda daha farklı çalışmalara da yer verilecek.

Dönence aynı zamanda Fransa’da, 2022 MIPCOM Cannes Diversify TV Ödülüne layık görülen İsrail çıkışlı Exceptional dizisinin Türkiye uyarlaması. Hatta dizinin Türkçe uyarlaması olan Dönence’nin ilk yurtdışı satışı da yine İsrail’e yapıldı.

Dönence bu yazın TV ekranlarındaki en özel dizisi..

İzleyin derim…