Gündem YDS sonuçları yarın açıklanıyor! ÖSYM YDS sonuçları

YDS sonuçları yarın açıklanıyor! ÖSYM YDS sonuçları

03.10.2017 - 09:50 | Son Güncellenme:

ÖSYM YDS sonuçları için geri sayım başladı. 17Eylül tarihinde gerçekleştirilen YDS sınav sonuçları 5 Ekim Perşembe günü adayların erişimine açılacak. Adaylar YDS sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden sorgulayabilecek.

YDS sonuçları yarın açıklanıyor ÖSYM YDS sonuçları

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre YDS sonuçları 5 Ekim Perşembe günü ilan edilecek. Adaylar sınav sonuçlarına göre aldıkları puanlar doğrultusunda belirli bir seviyeye sahip olacaklar. Yabancı dil seviyeleri de tazminat miktarlarının ne kadar olacağını belirleyecek.

YDS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YDS DEĞERLENDİRME

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavın cevap alanları, optik okuyucular ile okunur ve bilgisayar ortamında gerekli değerlendirme işlemleri yapılır. Değerlendirmede yalnızca doğru cevaplar dikkate alınır. Sınav sonrasında ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercileri tarafından iptal edilmesine karar verilen sorular değerlendirmenin dışında tutulur. Geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanır ve hesaplama işlemi yapılır. Puanlama 100 tam puan üzerinden gerçekleştirilir.

Test hazırlanmamış olan dillerde çeviriler ÖSYM’de kurulan jüriler tarafından değerlendirilir. Yabancı dil seviyeleri;

90- 100 puan aralığı A seviyesi,

80 - 89 puan aralığı B seviyesi,

70 - 79 puan aralığı C seviyesi,

60 - 69 puan aralığı D seviyesi,

50 - 59 puan aralığı E seviyesidir.

YDS PUANI GEÇERLİLİK SÜRESİ

Her yıl, sonbahar dönemi ve ilkbahar dönemi olarak iki defa gerçekleştirilen YDS için puan geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. 5 yıl sonunda sınava girmeyenlerin yabancı dil seviyeleri alt düzeye düşürülür. B seviyesinde olanlar 80-89 aralığında puan alamazlar ise dil tazminatları C seviyesinden verilir. C seviyesinde olanlar sınava girdiklerinde 70-79 puan aralığında bir puan alamazlarsa tazminatları alt seviyelere ödeme yapılmadığı için kesilir.

YABANCI DİL TAZMİNATI KİMLERE ÖDENİR?

Yabancı dil tazminatı ödenen kişiler;

- Mülki idare amirleri

- Hakimler ve savcılar

- Daire Başkanı ve daha üst görevlerde bulunanlar

- Dışişleri Bakanlığı meslek memurları

- Öğretmenler

- Üniversitede öğretim elemanı olanlar

- Tercüman ve mütercimler

Yabancı dil tazminatı alımında onay gerekmez ancak adayların tazminat alabilmeleri için, yabancı dil bilgisinden yararlanılıp yararlanılmadığına dair ita amirinden onay alması şartı konulmuştur.

YDS YABANCI DİL TAZMİNATI

Sınava girenler sahip oldukları seviyeler doğrultusunda yabancı dil tazminatı alırlar. Adayların sahip oldukları seviyeler ve bu seviyelere ait katsayılar;

Katsayı

- A grubu (96- 100 puan aralığı katsayısı 1200

- A grubu (90- 95 puan aralığı) katsayısı 900

- B grubu katsayısı 600

- C grubu katsayısı 300