Ege Yemek kartı teşekkürü

Yemek kartı teşekkürü

25.05.2018 - 05:43 | Son Güncellenme:

Yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranlarına yönelik şikayeti Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye ileten İTO Başkanı Özgener’in girişimi olumlu sonuç verdi. Artık komisyon oranları yüzde 6’yı geçmeyecek

Yemek kartı teşekkürü

Kafe ve restoranların yemek kartlarındaki yüksek komisyon oranlarına yönelik şikayetleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye ileten İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in girişimi sonuç verdi. Yeni düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlandığını söyleyen Özgener, “Yönetmeliğe göre yemek kartı hizmeti veren kuruluşların uygulayacağı komisyon oranı yüzde 6’yı geçemeyecek. Bu ücretin haricinde de hiçbir ödeme talep edilemeyecek” dedi. Sorunun çözümü için 42. Restoran, Kafe ve Eğlence Yerleri Meslek Komitesi olarak yoğun şekilde çalıştıklarını belirten İTO Meclis Üyesi Ercan Çelikkaya da görüşmenin bir hafta sonrasında sonuç almalarının kendilerini hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini vurguladı.

Haberin Devamı

İTO’ya iki müjde

Çelikkaya, “Yönetmeliğe göre bundan sonra işletmeler yüzde 6n’ın üzerinde komisyon ödemeyecek, ayrıca komisyon dışında da hiçbir bedel talep edilemeyecek. Uzun süredir yaşadığımız sorunu Ankara’ya taşınmasının ardından bir hafta içinde çözülmesi nedeniyle Başkanımız Özgener’e çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Düzenlenmenin yiyecek ve içecek sektöründeki işletmeler için oldukça memnuniyet verici olduğunu kaydeden İTO Başkanı Mahmut Özgener, “Söz konusu düzenleme neticesinde, yüksek komisyon oranları sebebiyle, yemek kartı kullanmamayı tercih eden pek çok işletmenin bundan böyle yemek kartı sistemine geçeceği kanaatindeyiz” diye konuştu. TOBB Genel Kurulu öncesi Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi ziyaret eden Özgener, ikinci el araç satışında galerilerin haciz sorgulaması yapamadığını bunun da araç satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti. Toplantıda Özgener’e sorunun çözüleceğini söyleyen Bakan Tüfenkci, Noterler Birliği ile yapacakları anlaşma sonrasında oto galericilerin de haciz sorgulaması yapacağını müjdeledi.

Haberin Devamı

Esnaf, rahat nefes alacak

Yüksek komisyon oranları ve ödeme süreleri nedeniyle uzun süredir tartışma konusu olan yemek kartları sorunu çözülüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

‘Yemek fiyatları düşecek’

Yönetmelikle uzun süredir süren büyük bir haksızlığın önüne geçildiğini kaydeden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, lokantacı ve büfeci esnafı başta olmak üzere gıda işiyle uğraşan tüm esnafın rahatlatacağını kaydetti. Mutlu, “Görüşlerimizin dikkate alındığını görüyoruz. Başta Başbakanımız Binali Yıldırım ve Bakanımız Bülent Tüfenkçi olmak üzere yönetmelikte emeği geçen herkese, ağır bir yükten kurtulan esnaf sanatkarlarımız adına teşekkür ediyoruz” dedi. Yeni yönetmeliğin tüketicilere olumlu yansıyacağını da savunan Mutlu, “Yemek fiyatları düşerken esnafın kar oranları ve iş hacmi artacaktır” dedi.