Geri Dön

Avokadolu yumurta dilimleri tarifi

Avokadolu yumurta dilimleri hem lezzetli hem de pratik bir tarif...

Avokadolu yumurta dilimleri tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

 1 bardak bitki yağı
 3 avokado, bölünmüş, soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış
 1 domates, küp şeklinde doğranmış
 1 kırmızı soğan küp şeklinde doğranmış
 2 tatlı kaşığı doğranmış kişniş yaprağı
 1 limonun suyu 
 Tuz ve karabiber
 8 yumurta
 Sarmak için rol
 
Kişniş sosu için:
 3/4 cup taze kişniş yaprakları
 1/3 bardak ekşi krema
 1 jalapeno, doğranmış, biber de kullanılabilir
 2 tatlı kaşığı mayonez
 1 diş sarımsak
 1 limon suyu
 Tuz ve karabiber

Avokadolu Yumurta Dilimleri Nasıl Yapılır?

Kişniş sosunu yapmak için malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın, bir köşe de bekletin.

Yağı ısıtın. Bir kapta avokadoları ezin ve domates, soğan, kişniş limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin. iyice karıştırın ve ezin.

Yumurtaları çırpın. Role bir miktar yumurta dökün ve bütün yumurtalar bittikten sonra yumurtalar şekil alana kadar 1 dakika fırına atın.

Yumurtaları çıkarın ve ortalarına avokado sosu ekleyin ve sarın. 2-3 dakika kızartın ve kişniş sosu ile servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber