Geri Dön

Bayatlamayan poğaça tarifi

Ağzı kapalı bir kapta uzun süre taze taze saklayabileceğiniz pofuduk bayatlamayan poğaça tarifi...

Bayatlamayan poğaça tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 yumurta
1/2 bardak yoğurt
1/2 bardak zeytinyağı
3/4 bardak ılık süt
1/4 bardak ılık su
21 gram paket yaş maya
1/2 kaşık şeker
3,5 bardak un
1/2 tatlı kaşığı tuz

İçine:
300 gram beyaz peynir
1/4 demet maydanoz

Üzerine:
1 yumurta sarısı
1 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı çörek otu

Bayatlamayan Poğaça Nasıl Yapılır?

Ilık su, süt, yaş maya ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. 10 dakika kadar bekletin.

Maya eridikten sonra zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.

Un ve tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın.

Hamur elinizden ayrılmaya başlayınca üzerini nemli bir bezle kapatıp 50 dakika mayalandırın.

İç harcı için maydanozları ince ince kıydıktan sonra rendelediğiniz peynirle karıştırın.

Hamurunuzu elinizin içinde açıp ortalarına iç harçtan koyup yuvarlayın.

Tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırına vermeden 10-15 dakika daha bekletin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber