Geri Dön

Yoğurtlu çilekli kup tarifi

Midemizi rahatlatacak, çok şeker içermeyerek öğününüze hafif alternatif olacak bir tatlı yoğurtlu çilekli kup tarifi...

Yoğurtlu çilekli kup tarifi
  • Ocakta
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram çilek
15 gram şeker
1 yemek kaşığı su
Yarım limonun suyu
250 gram dövüşmüş fındık, ceviz ya da badem
250 gram parçalanmış çikolata
300 gram süzme yoğurt
1 adet çubuk vanilya

Yoğurtlu Çilekli Kup Nasıl Yapılır?

Çilekleri iri iri doğrayın ve derin bir tavaya alın.

Üzerine esmer şeker ve suyu ekleyerek kaynatın.

Çilekler yumuşadığında blender yardımıyla püre haline getirin ve soğumaya bırakın.

Vanilya çubuğunu ortadan ayırdıktan sonra tanelerini yoğurdun içine karıştırın.

Kup veya bardaklarınıza sırası ile çilek sos, yoğurt, arasına çikolata parçaları ve fındık parçaları koyarak doldurun.

Yoğurdunuz sunuma hazır. Yanına bir top dondurma koyarak servis edebilirsiniz.

Süzme yoğurt koyarak kıvamı daha koyu yapabilirsiniz ya da su ekleyerek daha sulu bir püre elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber