Siyaset 'Yeni anayasa huzur getirecek'

'Yeni anayasa huzur getirecek'

27.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Referandum kampanyasını önceki gün başlatan Başbakan Yıldırım, ilk mitingini 15 Temmuz direnişinin sembol merkezlerinden Kahramankazan’da yaptı. Yıldırım, “15 Temmuz’da millet zaferle buluştu. Yakın gelecekte bir zafer daha var” diyerek 16 Nisan’da sandıktan ‘Evet’ çıkacağına inandığını söyledi.

Yeni anayasa  huzur getirecek

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasanın Türkiye’ye huzur getireceğini söyleyerek, “Sandığa gideceğiz terör gruplarını sevindirmeyeceğiz. O karanlık gecede darbeciler yok oldu, millet zaferle buluştu. Yakın gelecekte bir zafer daha var. Milletimizin evet diyerek o zaferi kazanacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, önceki günkü referandum kampanyası tanıtım toplantısının ardından ilk mitingini Kahramankazan’da yaptı. Yıldırım, şunları söyledi:

- DESTAN SİZİN ESERİNİZ: Devletin içine sızmış bir grup azılı terörist, 15 Temmuz’da doğru zaman diyerek işe koyuldu. Kahramankazanlılar ne yaptınız? Demokrasi düşmanlarına, canınız pahasına meydanları dar ettiniz. Darbeye karşı ilk sivil dayanışmayı, direnişi başlatan da Kahramankazan’ın kahraman insanları oldu. Bu destan sizin eseriniz, eserinizle övünün. 15 Temmuz, milletin zaferidir. O zaferde ilk cümleyi Kahramankazanlılar söyledi. Yazdığınız destanın son cümlesini de 16 Nisan’da yazıp tarihe not düşeceksiniz.

- BİLETİMİZİ KESECEK DİYORLAR: Sandığa gideceksiniz, 15 Temmuz darbeci zihniyetinin sonsuza kadar silinmesini sağlayacaksınız. Sizin buraları dar ettiğiniz FETÖ’nün lideri Pensilvanya’da bu evetleri duydukça kriz geçiriyor, fenalaşıyor. PKK bölücü terör örgütü, bunu duydukça darlanıyor, kuduruyor. Çünkü diyorlar ki; ‘Eyvah 48 günümüz kaldı, millet sandığa gidecek ‘evet’ diyecek bizim de biletimizi kesecek.’ FETÖ, PKK, DEAŞ örgütü de yeni anayasa ile Türkiye’den arınacak. Türkiye artık terörle yaşamaktan kurtulacak. Semalarımızda millete bomba atan uçaklar olmayacak, semalarda çocuklar uçurtma uçuracak. Bu yüzden ‘evet’ diyeceğiz. ‘Evet’ diyeceğiz, terörün de sonunu getireceğiz. Türkiye’yi güçlendireceğiz.

Haberin Devamı

- BİR ZAFER DAHA VAR: Yeni anayasa bu ülkeye huzur kardeşlik getirecek. İstikrar devamı, ülke birliği için kardeşliği güçlendirmek için evet deyin. Ülke için binlerce kez milyonlarca kez; evet. Millet desteğini bizden hiç esirgemedi. Erdoğan’ın çağrısı ile o kara gecede milyonlar sel oldu, meydanları doldurdu. Vatandaşımız ve hükümetin kararlı duruşuyla bizim çağrımıza kulak verdi; sonuçta darbeciler yok oldu, millet zaferle buluştu. Yakın gelecekte bir zafer daha var. Milletimizin evet diyerek o zaferi kazanacağına yürekten inanıyoruz. Aziz millet bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı.

- KÜRTLÜĞÜNÜZLE İFTİHAR EDİN: Biz sırtımızı ona buna dayamadık ama bölücü parti ‘sırtımızı Kandil’e dayıyoruz’ diyor. Kürt kardeşlerim kimliğinizle, Kürtlüğünüzle iftihar edin ancak alçak örgüt PKK sizin gibi bir sorunu yok. Sizin alçak örgüt gibi sorununuz var. Hiç merak etmeyin. Bu alçak örgütün sizinle bizim aramızı bozmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Onların bu ülkeden yok olup gidecekleri gün yakındır. 16 Nisan’da bu tedavülden kalkan yapılara PKK, FETÖ, DEAŞ’a elveda demeye hazır mısınız? CHP’ye, HDP’ye oy verenlere sesleniyorum; siyasi görüş farklılıklarımızı bir kenara bırakalım. 16 Nisan günü siyasi kimlikle sandığa gitmeyeceğiz, milli hassasiyetle gideceğiz.

Haberin Devamı

- KANDİL YIKILDI: Türkiye’nin en büyük belası terördü mesajı aldık, PKK, FETÖ ve DEAŞ’a tarihin en büyük ve ağır darbesini vurduk. Kandil PKK’nın başına yıkıldı. Kazan FETÖ’nün başına yıkıldı; El-Bab DEAŞ’ın başına yıkıldı. Türkiye bu kararlılıkla birçok kazanım elde edecek. Dolar 4 liraydı bugün 3,60 oldu; daha da inecek.

- FATURANIN HESABINI SOR: Kılıçdaroğlu, ‘50 vekil fazla, fazladan masraf vereceksiniz’ dedi. Bir vekilin milyonluk telefon faturasını devletle yüklüyor, sen onun hesabını sor önce. Bunu söyleyen Kılıçdaroğlu; nüfus 59 milyonken DYP ile bir araya gelerek 100 vekil artırdı. Nüfus 80 milyon oldu; 550’den 600’e çıkarıyoruz bunun lafını ediyorlar. Gerçekleri saptırmayacaksınız.

Haberin Devamı

‘MANŞETLERİ YİNE ATIYORLAR’

Bu sistem babanın oğlu ile arasını açar. Burada kim gelirse gelsin sorun çıkıyor. 50’den beri yaşananlar ortada... Cumhurbaşkanı partili olur mu diyorlar, bal gibi olur, gayet de güzel olur. 2014 Ağustos’ta partili değil miydi? Bütün ülkeye hizmet etmedi mi? Bütün vatandaşlarımızın kararı başımızın üstündedir. Tek adam diyorlar; başka ne olacak bir direksiyonda iki kaptan olmaz. Onun için tek olacak. Elbet tek olacak ama tek adam dediğiniz milletin oylarıyla gelecek milletin oyları ile gidecek. Silahlarla uçaklarla gelemeyecek. Bugünlerde birilerine yine bir şey oluyor, manşetlerle birilerine ayar verirlerdi. Manşetlerle hükümet kurmak, yıkmak tarih oldu. ‘Karargah rahatsız’ manşetlerini hatırlıyorsunuz değil mi? 28 Şubat öncesi büyük denen gazeteler halkın seçtiği iktidarı al aşağı etmek için her türlü tezgahı kurdular. Şimdi bakıyorum, benzer şeyler yapmaya çalışıyorlar manşet atarak hükümete ayar vermeye çalışıyorlar.

Haberin Devamı

Yüzde 90 sözü

Kazanlılara müjde vereceğini kaydeden Yıldırım, “Ulaştırma Bakanı sizin enişteniz. Başbakanınız da zaten Kahramankazanlı. Ankara-Kazan yolunu 3 gidiş 3 geliş haline getiriyoruz. 1-2 ay içinde çalışmalar başlıyor” dedi.
Yıldırım, Kazan’da 2010’da yüzde 74 ‘evet’ çıktığını hatırlatarak, “Bu referandumda hedef duymadık” diye vatandaşlara sordu. “Yüzde 90” ve “Yüzde 100” cevaplarını alan Yıldırım, “Kazanlılar 90 diyor. Lokman Başkan duydun değil mi. 100 deme, 3-5 de onlar alsın cimriliğe gerek yok. Yeni rekor yolda” diye konuştu.

50’den fazla miting

Başbakan Binali Yıldırım’ın referandum çalışmaları kapsamında 50’yi aşkın ilde vatandaşlarla buluşacağı öğrenildi. Yıldırım’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, ziyaret edeceği Çanakkale, Diyarbakır, Kayseri, Ankara, İzmir
ve İstanbul olmak üzere 6 ilde eşlik etmesi bekleniyor.

Bozkurt ittifakı

Yeni anayasa  huzur getirecek


- Mitingi Başbakan Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım da izledi ve elindeki telefondan canlı yayın yapan kanalları da takip etti.

- Konuşması sırasında sesi kısılan Başbakan’ın, özel bir karışım içerek sesini açmaya çalıştığı görüldü.

- FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminde şehit olan 9 vatandaş ile 92 gazinin fotoğraflarının yer aldığı büyük posterler miting alanına asıldı.

- Kahramankazanlılar, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve annesi Tenzile Erdoğan’ın fotoğrafının yer aldığı, “Aynı yağmurda beraber ıslanmaya nice yıllara, iyi ki doğdun büyük usta” yazan posterle 63 yaşına giren Erdoğan’ın doğum gününü kutladı.

- Alanda, “Biz 15 Temmuz’da evet dedik”, “15 Temmuz’da kurşuna olduk set, 16 Nisan’da kararımız evet” sloganlarının yer aldığı posterler yer aldı.

- Mitinge katılanlar ağırlıklı olarak Türk bayrağı taşıdı. Rabia işareti yapanların yanı sıra Bozkurt işareti yapanlar da dikkatlerden kaçmadı.