Adana Dr. Ersin Arslan öldürülüşünün 12. yılında anıldı

Dr. Ersin Arslan öldürülüşünün 12. yılında anıldı

17.04.2024 - 12:21 | Son Güncellenme:

Dr. Ersin Arslan öldürülüşünün 12. yılında anıldı

Dr. Ersin Arslan öldürülüşünün 12. yılında anıldı

ADANA, (DHA) - ADANA Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, şiddetin en yakıcı sorun haline geldiğini, sağlıkta şiddet sona erene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Gaziantep’te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün 12’nci yıl dönümü nedeniyle Adana Tabip Odası Başkanı Ahmet Suntur, bir açıklama yaptı. Suntur, “Başta Dr. Ersin Arslan olmak üzere, sağlıkta şiddet nedeniyle bugün aramızda olmayan, kaybettiğimiz tüm meslektaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Son 20 senede sağlık kurumlarında ve çalışma ortamlarımızda karşılaştığımız şiddet korkunç boyutlara ulaşarak biz hekimlerin/sağlık emekçilerinin en yakıcı sorunu haline gelmiştir. 2023 yılında kamuoyuna yansıyan Beyaz Kod verilerinden günde ortalama 50’den fazla sağlıkta şiddet başvurusu yapıldığını biliyoruz. Üstelik yaptığımız çalışmalarımızda da gördüğümüz, sağlıkta şiddet olaylarının yarıdan fazlasında Beyaz Kod bildirimi yapılmadığıdır. Sağlık çalışanları olarak bizler neredeyse her gün sözel şiddete maruz kalıyoruz” dedi.

Sağlıkta şiddetle baş etmekte zorluk yaşadıklarını da ifade eden Başkan Dr. Suntur, “Ancak mücadele, dayanışma ve örgütlülükle, ‘Şiddet sona ersin’ sloganının tüm dünyada yankılanmasıyla şiddetsiz bir yaşamı hep birlikte kurabiliriz. Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak bu zamana kadar çalışma ortamlarımızdaki şiddet sorununun çözümü için her alanda, her düzeyde emeğimizi ortaya koyduk. Sağlıkta şiddet nedeniyle kaybettiklerimizin anılarını yaşattık, yaşatacağız. Sağlıkta şiddete karşı mücadele gününde sözümüzü yineliyoruz. Sağlıkta şiddet sona erene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI