Merkez Uyuşturucu bağımlılık konularının medyada nasıl işlenmesi gerektiği anlatıldı

Uyuşturucu bağımlılık konularının medyada nasıl işlenmesi gerektiği anlatıldı

13.11.2019 - 15:24 | Son Güncellenme:

Uyuşturucu bağımlılık konularının medyada nasıl işlenmesi gerektiği anlatıldı

Uyuşturucu bağımlılık konularının medyada nasıl işlenmesi gerektiği anlatıldı

Rüşan Anıl ATAR/ADANA, (DHA)- ADANA'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü tarafından basın çalışanlarına yönelik uyuşturucu kullanımı ve bağımlılık konusunun medyada nasıl işlenmesi gerektiğiyle ilgili toplantı yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana İl Müdürlüğü’nce kentte yerel ve ulusal basın ve yayın personellerine yönelik bağımlılıkla mücadele konusunda yapılacak haberlerin içeriğiyle ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Adana’da faaliyet gösteren gazete, televizyon ve haber ajanslarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan İletişim Başkanlığı İl Müdürü Mustafa Keleş, Adana'nın yanı sıra Mersin, Hatay ve Osmaniye'nin içerisinde bulunduğu bölgenin medyada olumlu temsili için çaba sarfettiklerini söyledi. Keleş, "Adana Valiliği’nin direktifleri doğrultusunda bağımlılıkla mücadele konusunda, gelecek nesillerimizi bu bataklıktan kurtarmaya yönelik çalışmalarda basın mensuplarının da bir hizmeti olsun düşüncesiyle böyle bir toplantı düzenliyoruz. Bu çerçevede kendi adımıza bir değerlendirme yapıp, bu çerçevede sizlerle birlikte de fikir alışverişi içerisinde olacağız" dedi.

Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Elpeze Ergeç ise haber yazımında uyuşturucu kullanan kişiler ve ailelerinin hassasiyetlerinin de düşünülmesi gerektiğini söyledi. Bağımlılıkla mücadele konsuna sadece medya penceresinden bakılmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Ergeç, medyada bağımlığın nasıl kullanılması gerektiğini ve haber yazma sürecinde gözden kaçanları anlattı.

Prof. Dr. Ergeç daha sonra yazılacak haberlerde uyuşturucu kullanımı ve bağımlılığı konuları işlenirken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı.

FOTOĞRAFLI