Antalya Senfoni tadında konser

Senfoni tadında konser

12.05.2024 - 11:36 | Son Güncellenme:

Senfoni tadında konser

Senfoni tadında konser

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi (AKHEM) bünyesinde çalışmalarını sürdüren çok sesli 'Üstün Kent Orkestrası', 'Ustalara Saygı' adlı senfoni tadındaki konserinde Antalyalıları ünlü sanatçılara ait şarkıları seslendirdi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda gerçekleşen konserde AKHEM'in açtığı müzik kurslarına katılan öğrenci, avukat, doktor, hemşire, öğretmen ve emekli kursiyerler 16 farklı enstrüman ile sahneye çıktı. Yaşları 9 ila 60 arasında değişen çocuk, genç ve yetişkin kursiyerlerin çaldığı enstrümanlardan oluşan saz heyeti, şef Furkan Üstündağ'ın yönetiminde devasa bir orkestraya dönüştü.

ÜNLÜLERİN ESERLERİ DİNLENDİ

Müzikseverlerin ilgisinin yoğun olduğu konserde, Barış Manço, Selami Şahin, Müslüm Gürses, Erkin Koray, Özdemir Erdoğan, Neşet Ertaş, Erol Evgin, Ajda Pekkan ile Âşık Veysel gibi sanatçılar eserleriyle hatırlandı. Sanatçıların görselleri, şarkılarının sözleri de perdeye yansıtıldı.

Birçok şarkıya hep bir ağızdan eşlik eden izleyenler, orkestranın güçlü sesiyle, neşeli şarkılarla unutulmaz bir akşam yaşarken, orkestra şefi Furkan Üstündağ maestroluğunun yanı sıra, seyirciyle etkileşimi, esprileri, orkestrasında yer alan her üyeye aşıladığı özgüvenle geceye damgasını vurdu.

AKHEM Müdürü İnci Bacak, orkestra ve solistler alkış yağmuru altında kalırken konseri hazırlayan şef Furkan Üstündağ'a, orkestra üyelerine, emeği geçen herkese çiçek sunup teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI