Kestel Kestel Belediye Başkanı Tanır, armut hasadına katıldı

Kestel Belediye Başkanı Tanır, armut hasadına katıldı

11.08.2023 - 17:10 | Son Güncellenme:

Kestel Belediye Başkanı Tanır, armut hasadına katıldı

Kestel Belediye Başkanı Tanır, armut hasadına katıldı

Hasan BOZBEY/BURSA,(DHA)-BURSA'da Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Serme Mahallesi’nde Santa Maria cinsi armudun hasadına katıldı. Tarlada armut toplayan Tanır ve Kılıç, daha sonra işçilerle akşam yemeğinde buluştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Kestel İlçe Teşkilatı, Serme Mahallesi Muhtarı Ramazan Kaya, Kestel İlçesi Serme Mahallesi’nde Santa Maria cinsi armudun hasadına katıldı. Başkan Tanır ve Milletvekili Kılıç, tarlada armut toplayarak tarım işçilerine yardımcı oldu. Daha sonra Kestel Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 120 işçinin konaklayabileceği Tarım İşçileri Konuk Evi projesini gezdi. Konuk evinde tarım işçileri ile bir araya gelen Tanır ve Kılıç, hatıra fotoğrafı da çektirdi.
'GÖLBAŞI GÖLETİ PROJESİNİN İHALESİNE ÇIKACAĞIZ'
Bölgedeki verimin Gölbaşı Göleti Projesi ile birlikte artacağına dikkat çeken Kılıç, "Tüm çiftçilerimize başlayan hasat dönemiyle birlikte kolaylıklar diliyorum. Biliyoruz ki Bursa’mızda, farklı tarımsal ürünlerin dünyanın dört bir yanına ihracatı yapılıyor. Şeftalisinden nektarinine, böğürtleninden armuduna kadar bir çok meyvemiz sofraları süslüyor. Bugün de Kestel Serme Mahallesi’nde çiftçilerimiz ve işçi kardeşlerimiz ile bir aradayız. Gördük ki hepsi verimden ve şartlardan memnunlar. Bizlerde ülkemizin, şehrimizin ürünlerinin marka olma noktasında ve çiftçimize daha fazla gelir kazandırması noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Tüm tarımsal alt yapı planlarını belediye başkanlarımız, teşkilatlarımız ile takip ediyoruz. İnşallah kısa sürede Gölbaşı Göleti’nin proje aşamasını sonlandırıp ihaleye çıkacağız ve bu bölgedeki verimi arttıracağız" dedi. 
'TÜRKİYE’DE SAYILI ÖRNEĞİ OLAN BİR PROJE'
Hasadın bereketli olmasını dileyen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ise şunları söyledi:
"Sezon güzel başladı, rakamlar tatmin edici düzeyde, rekolte güzel. Ne mutludur ki yüzler gülüyor. Çiftçi kardeşlerimizin her zaman her koşulda yanındayız, projelerimiz ile onlara destek veriyoruz. Tabii ki işçi kardeşlerimizin de her zaman yanında oluyoruz. Türkiye’nin bir çok şehrinden ilçemize çalışmak için geliyorlar. Bizlerde onların konforlu ve sağlıklı bir ortamda konaklamalarını sağlamak üzere, Tarım İşçileri Konuk Evi projesini hayata geçirdik. 120 tarım işçimiz burada otel konforunda konaklayabiliyor. Sıcak su, klima, bekçi, mutfak ve 3 öğün yemek ile onlara güzel bir hizmet sunuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu konuk evimizin sayısını arttırmayı planlıyoruz. Projemiz, Türkiye’de sayılı örnekleri olan bir proje. İlçemize ve Serme Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum." (DHA)

FOTOĞRAFLI