Kilis Kilis'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Kilis'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

10.05.2024 - 13:30 | Son Güncellenme:

Kilis'te öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Kiliste öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS'te öğretmenler eğitim çalışanlarına şiddete karşı 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Cumhuriyet meydanı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler İstanbul'da yaşanan olayı protesto etti.

Eğitim Sen ile Eğitim İş Sendikası tarafından yapılan ortak açıklamada, mesleğinin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam ettiği belirtildi.

Öğretmenlere yönelik şiddettin son bulmasının ifade edildiği açıklamada,“Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir. Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü. Söz bitti. Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür. Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur” denildi.

FOTOĞRAFLI