Akhisar Akhisar'da zeytin hasadı yapan üreticilere koruyu ekipman desteği

Akhisar'da zeytin hasadı yapan üreticilere koruyu ekipman desteği

10.11.2023 - 16:04 | Son Güncellenme:

Akhisar'da zeytin hasadı yapan üreticilere koruyu ekipman desteği

Akhisarda zeytin hasadı yapan üreticilere koruyu ekipman desteği

MANİSA, (DHA)-MANİSA'nın Akhisar ilçesinin kırsal Yeğenoba, Hamit ve Çıtak mahallerinde zeytin hasadı yapan üreticilere, büyükşehir belediyesi tarafından plastik sepet, bez çanta, eldiven, şapka, bere, yağmurluk ve gözlükten oluşan koruyucu ekipman dağıtıldı.

İklim değişiklikleri, dünyanın çeşitli bölgelerinde süren savaşlar gibi nedenlerle, tarımsal üretim üzerinde oluşan olumsuz etkinin bilinciyle, Manisa'daki tarımsal üretimin sürekliliği ve çeşitliliğinin sağlanması ve çiftçilerde gelir artışı oluşturacak kalemlerin desteklenmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün katılımıyla domates ve biber hasadındaki emekçilere yönelik olarak başlatılan koruyucu ekipman dağıtımı, tütün ve üzüm hasadının ardından zeytin üreticileri ile devam ediyor.  Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da bu doğrultuda 'zeytinin başkenti' olarak nitelendirilen Akhisar ilçesinin Yeğenoba, Hamit ve Çıtak Mahallelerinde zeytin hasadı yapan çiftçileri tarlalarında ziyaret etti. Öztozlu'ya Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Şube Müdürü Mustafa Eralp, Akhisar Muhtarlık İşleri Müdürü Murat İpek, Akhisar Muhtarlar Derneği Başkanı İhsan Gümüş, Yeğenoba Mahalle Muhtarı Mehmet Acun, Çıtak Mahalle Muhtarı Ramazan Turkut ve Hamit Mahalle Muhtarı Mustafa Sadak da eşlik etti.

KORUYUCU EKİPMAN DAĞITTI

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, zeytinin başkentinde hasat yapan çiftçilere, kolaylıklar diledi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileten, bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulunan Öztozlu ve beraberindeki heyet, plastik sepet, bez çanta, eldiven, şapka, bere, yağmurluk ve gözlükten oluşan koruyucu ekipmanları, zeytin hasadındaki çiftçilere takdim etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI