Samsun Samsun ÜYTE, düzenlenen törenle açıldı

Samsun ÜYTE, düzenlenen törenle açıldı

07.05.2024 - 16:15 | Son Güncellenme:

Samsun ÜYTE, düzenlenen törenle açıldı

Samsun ÜYTE, düzenlenen törenle açıldı

Ersİn DEMİR/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulan 'Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi' (ÜYTE) düzenlenen törenle hizmete girdi.

Karadeniz Bölgesinin kamu sağlık tesislerindeki en büyük Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi olan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ÜYTE Merkezi, düzenlenen tören ile açıldı. Samsun’un Sağlık Bakanlığına ait sağlık tesislerindeki ilk ÜYTE merkezi olan birimin açılış törenine, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, doktorlar ve merkezin çalışanları katıldı.

‘TÜRKİYE’DEKİ 24. MERKEZ’

Samsun ÜYTE’nin Karadeniz Bölgesi’nin en büyük merkez olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Uras, “Halk arasında Tüp Bebek Merkezi olarak da bilinen Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezimizi Samsun’umuza kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Merkezimiz Sağlık Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren Samsun’daki ilk merkez olacak. Türkiye’de kamuda hizmet veren 24. merkez olma özelliğine de sahip olacak ÜYTE merkezimiz, fiziki büyüklüğü ve kapasitesiyle de Karadeniz Bölgesi kamu sağlık tesislerindeki en büyük merkez olma hüviyetini taşıyacak. ÜYTE merkezimiz sayesinde evlat hasreti çeken ailelerimize, bu hasretlerine son verebilmeleri için ilimizde bir kapı daha açacağız ve başka illere bu tedavi için gitmelerinin önünü kesip, tıbben uygun görülen çiftlerimizin IVF ve ICSI tedavi metotlarıyla çocuk sahibi olmaları için yanlarında olacağız. Kliniğimizde ÜYTE klinik uygulamaları sertifikasına sahip 2’si doçent doktor olmak üzere, 3 kadın hastalıkları ve doğum uzmanımız, ÜYTE laboratuvar uygulamaları sertifikasına sahip 3 tıbbi histoloji ve embriyoloji uzmanımız ve TESE/MikroTESE uygulamalarını gerçekleştirmek üzere bir üroloji, bir anestezi uzmanımızla 7 hemşiremiz hizmet verecek. 834 metrekare alan üzerine kurulu, son teknoloji tıbbi cihazlar ve yazılımla donatılmış, 3 yataklı, bünyesinde Embriyoloji ve Androloji Laboruvarları, TESE Odası, 2 ameliyathane, 2 Poliklinik odası, klinik destek ve bekleme alanlarını bulunduracak merkezimizde ilk etapta 200’ün üzerinde anne baba adayımıza destek vermeyi planlıyoruz. İlk olarak Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek merkezimizin, ilerleyen adımlarda büyüyerek Sağlık Turizmi açısından komşu ülkelere de hizmet vermesini planlıyoruz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI