Ekonomi Yerli turisti konserle çekecek

Yerli turisti konserle çekecek

30.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turizm sektörü Rusya ile yaşanan kriz tamamen çözülene kadar yerli turist çekmek için bir çok proje geliştiriyor. Bu projeler birisi de Antalya Manavgat’ta bulunan Starlight Resort Hotel’in ‘konser - tatil’ konsepti.

Yerli turisti konserle çekecek

Eğlence sektörüyle tatil sektörünü birleştiren otel sezon boyu bir çok sanatçıyı sahneye çıkarıyor. Otelin sahibi, Ünal Akpınar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Birol Akpınar krizin uzun süreceğini düşünmediğini, modern tesisler ve uygun fiyat ile eninde sonunda Avrupalı ve Rus turistlerin ilk tercihinin Türkiye olacağını söyledi.

Akpınar, “Türkiye’de bulunan tarihi ve turistik imkanlar, hizmet kalitesi, modern tesisler ve uygun fiyat eninde sonunda Türkiye’nin gene Avrupalı ve Rus turistlerin ilk tercihi olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle ben krizin çok uzun süreceğini düşünmüyorum” dedi.

42 konser programladı

Yerli misafirlere yönelik konsepti değiştirdiklerini söyleyen Akpınar, şunları söyledi:

“22 yıldır hizmet verdiğimiz sektörde özellikle Türk misafirlerimize yönelik farklılık yaratmak amacıyla ultra her şey dahil konseptimize eğlenceyi de dahil ettik. Her biri en az 90 dakika sürecek canlı performanstan oluşan ve sezon boyunca devam edecek 42 adet konser programladık. Bunun yanı sıra her gün değişen temaya uygun, gündüz ve gece animasyonlarımızla uluslararası şov gruplarımızın sergileyeceği dans performansları hazırladık. Ben hizmet sektöründe fiyat indirerek kriz yönetileceğine inanmıyorum. Hem kaliteden taviz verirsiniz hem de bir sonraki yıl ciddi sıkıntı yaşarsınız.”

‘Her şey dahil sistemi bitmeli’

Türkiye’de ‘her şey dahil’ sistemden vazgeçilmesi gerektiğini savunan Akpınar şunları söyledi:
“Oteller arasında hizmet ve kalite farkının ortaya çıkması için her şey dahil sistemden vazgeçilmeli. Bence her şey dahil sistem Avrupalı turistlerin imkânlarımızdan daha ucuza ve daha fazla faydalanmaları için uygulamaya konmuş bir sistem. Bu ilk bakışta otellerde konaklayan misafirlerin belirli bir bütçe dahilinde tatillerini geçirmelerine olanak sağlıyor gibi görünebilir ama özellikle Akdeniz çanağında farklı ülkelerdeki otellerin kalite gözetilmeksizin yalnızca fiyat yönünden kıyaslanmasına yol açıyor. Bu da yıllar süren rekabet ortamında fiyatların her geçen yıl düşmesine neden oluyor. Tüm Türkiye olarak her şey dahil sistemden bir an önce vazgeçilmesi lazım.”