Gündem YGS başvuruları bugün sona eriyor

YGS başvuruları bugün sona eriyor

20.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) internet aracılığıyla başvuruları bugün saat 23.59’da sona eriyor.

YGS başvuruları  bugün sona eriyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek YGS için başvuru süresi uzatılmayacak. Adaylar 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu ile aday başvuru formuna, ÖSYM’nin www.osym.gov.tr internet adresinden erişebiliyorlar. Kılavuza göre tüm adayların, ÖSYS’ye başvuru yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Lise son sınıf öğrencileri, başvurularını kendi okullarında yapabilecekler. Kendi okulu başvuru merkezi olmayan adaylar okul müdürü tarafından ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezine yönlendirilecek. Açık lise öğrencileri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde geçerli bir fotoğrafı veya eğitim bilgisi bulunmayanlar, var olan eğitim bilgisinde değişiklik olanlar başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinde yapacaklar. Sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adayların da başvuru yapması gerekiyor. Adaylar YGS için 55 TL, sınavsız geçiş için 15 TL ödeyecekler. Ödemeler, bankadan yapacaklar için 21 Ocak’ta mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasındaki “Ödemeler” alanından yapacaklar için saat 23.59’da sona erecek. Başvuru ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri geçersiz sayılacak ve sistemden silinecek. Adayların, sınav/sınavsız geçiş ücretini ödeyerek ÖSYS’ye başvuru işlemini tamamladıktan sonra, başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü almaları şart. ÖSYS’nin diğer aşamalarında da gerekebileceği için adayların bu belgeyi saklamalarında yarar var.

Haberin Devamı

YGS sonuçları 25 Mart 2016’da açıklanacak. YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecekler.

Yazarlar