Gündem Yıldırım: ‘Büyük bir faciayı önledi’

Yıldırım: ‘Büyük bir faciayı önledi’

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, adliyeye yönelik saldırının ardından önceki akşam geç saatlerde gittiği İzmir’de sabah 06.00’ya kadar temaslarda bulundu.

Yıldırım: ‘Büyük  bir faciayı önledi’

Şehit ailelerini, yaralıları ziyaret eden ve emniyetten bilgi alan Yıldırım’a, hedefin adliyenin içine girilmesi olduğu bilgisi verildi.
Yıldırım, şehit polis memuru Fethi Sekin için “Gerçek bir kahraman, vatansever. Büyük bir faciayı önledi” dedi.Yıldırım, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısının ardından önceki akşam İzmir’e gitti. Şehitler Fethi Sekin ve Musa Can’ın yakınları ziyaret eden ve dua eden Başbakan Binali Yıldırım, ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti.
Bir yaralı Başbakan’a “Kalbimiz ordumuzla polisimizle. ABD’nin Türkiye’yi bölme planlarına karşı ciddi bir yürüyüş içindesiniz, devletimizin yanınızdayız. Yenikapı ruhunu devam ettirin. Büyük bir mücadele içindeyiz” dedi. Yıldırım, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne de gelerek saldırıyla ilgili bilgi aldı ve daha sonra İzmir’den ayrıldı.
Emniyette Yıldırım’a adliyeye yönelik bir süredir istihbaratın olduğu ve bu nedenle yol güzergâhları, otopark, adliye girişi gibi yerlerde sıkı güvenlik önlemleri alındığı, özellikle kapı girişleri ve yollarda önlemlerin artırıldığı bilgisi verildi. Yıldırım’a olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri izlettirildi.
‘Gerçek bir kahraman’
Şehit polis memuru Fethi Sekin’in olayı fark edip erken davranarak teröristlerin adliyenin içine girmesini engellediği anlatılınca Yıldırım “Bir saniye bile canını düşünmeden teröristleri engellemeye çalışıyor. Gerçek bir kahraman, vatansever. Adliyenin içine girselerdi hedef hâkim ve savcılardı. Büyük bir felaketi, faciayı önledi” dedi.
Son dönemde IŞİD ve PKK’ya yönelik operasyonların arttığı İzmir’de Yıldırım’ın, alınan tedbirlerin korunması ve daha da artırılması talimatı verdiği de ifade edildi.