Siyaset Yıldırım: İzmir'e 2 saat 50 dakikada gidilecek

Yıldırım: İzmir'e 2 saat 50 dakikada gidilecek

01.07.2016 - 16:26 | Son Güncellenme:

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, yaşanan terör olayının ardından bütün dünyanın Türkiye ile kenetlenmesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Biz yıllardan beri terörle mücadelenin sadece Türkiye'nin meselesi değil, insanlığın meselesi olduğunu hep söyledik. Geç de olsa bunun farkedilmiş olması sevindirici birşey" dedi. Osmangazi Köprüsü için "Deli Dumrul" köprüsü denildiğini ifade eden Yıldırım köprünün ücretinin söylendiği gibi 130-140 lira değil, 89 lira olduğunu belirtti.

Yıldırım: İzmire 2 saat 50 dakikada gidilecek

Başbakan Binali Yıldırım, öğle saatlerinde İstanbul'dan Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Gebze Organize Sanayi Bölgesi Camii'ne geldi. Başbakan Yıldırım, Cuma namazını camide kıldı. Camiden çıkan vatandaşlara kandil simidi dağıtıldı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile birlikte camiden çıkan Başbakan Yıldırım caminin önünde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başbakan Binali Yıldırım, Osmangazi Köprüsü'nün Türkiye'nin çok önemli bir projesi olduğunu belirterek, "Bir hayal gerçeğe döndü. Osmangazi Köprüsü Marmara'nın kuzey ve güney yakalarını bir araya getirdi. Bu yolu vatandaşlarımız iyi bilir. Bayramlarda tatillerde İstanbul'dan İzmir'e Ege'ye gidenler maalesef ya Körfez'i dolaşmak zorunda kalıyorlardı, ya da feribotlarda saatlerce kuyrukta bekliyordu. Böylece bu çile sona erdi. Osmangazi Köprüsü'nde dakikalarca dün biz geçtik Cumhurbaşkanımızla tam 3 dakika sürdü. O da 70 kilometre hızla. Hayırlı uğurlu olsun ülkemize milletimize. Hatırlarsanız bir iki ay önce bu köprüyle ilgili çok pahalı, 'Deli Dumrul köprüsü' deniliyordu. Bizde bir güzellik yapacağız dedik. Köprü bayram boyunca ücretsiz olacak bunu milletimize müjdeleyelim. Ama ücrette 89 lira olacak söylendiği gibi 130-140 lira değil. Eğer Körfez'den dolaşırsak gemi ve zaman kaybını dikkate alırsak köprü her bakımdan daha cazip. Köprüden geçtiğimizde Gebze'den Gemlik'e kadar 20 dakika. Yıl sonu Bursa'ya 45 dakika 2018 sonu İzmir'e 2 saat 50 dakikada vatandaşlar varmış olacak" dedi. Yıldırım ulaşım politikalarını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Bizim yeni ulaşım politikamızda 3 şey var. Az yakıt, az vakit, az nakit. İşte bu köprünün amacı da bu. Bu köprünün hizmete girmesiyle yılda yaklaşık 800 milyon tasarruf sağlanacak. Her bakımdan ülkemizin geleceğinin, bu köprü ile birlikte bölgede yaşayan 25 milyon vatandaşımızın olduğu 5-6 vilayette ekonomiyi 2-3'e katlayacak. Seyahatler artık eziyet olmaktan bir keyfe dönüşecek. Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızın bu bayram sıkıntı çekmeden kurallara uyarak tatillerini geçirmelerini temenni ediyorum. Yolları kralı olmaz kuralı olur diye hep söyleriz. Buna da vatandaşlarımızın özellikle riayet etmeleri sevdikleriyle buluşmaları en büyük arzularımızdır"

BÜTÜN DÜNYA BİZİMLE KENETLENDİ

Haberin Devamı

Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
"Biliyorsunuz iki gün önce hain terör örgütü Atatürk Havalimanı'nda masum onlarca insanımızı katletti, şehit etti. Bir kez daha gördük ki terörün dini, imanı, milliyeti yok. Atatürk Havalimanı'nda her değişik ülkelerden insanlar var. Kendi vatandaşlarımız var. Maalesef gözü dönmüş terör örgütleri orada kan akıttılar. Vatandaşlarımızı ve misafir ülke vatandaşlarını da katlettiler. Milletimiz rahat olsun, moralimizi bozmayalım. Bugünler dayanışma, kardeşlik ve acıları paylaşma günüdür. Bunlar da gelip geçecek. Türkiye medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerleyecek. Bu yaşanan terör hadisesinden sonra bütün dünya bizimle kenetlendi. Bizimle dayanışma içerisine girdi. Birçok ülkeden Doğu, Batı, Afrika, Kuzey ve Güney'den hatta bizimle ilişkileri olmayan ülkeler dahil üzüntüleri paylaşmak için adeta yarıştılar. Avrupa'nın birçok yerinde Türk bayrakları dalgalandırıldı. Türk bayrakları yarıya indirildi. Bu terör, inşallah insanlığın terör de herhangi bir çifte standart yapmadan 'senin teröristin iyidir, benim ki kötüdür' diye bir ayırıma girmeden topyekün bir mücadele için milat olur. Biz yıllardan beri terörle mücadelenin sadece Türkiye'nin meselesi değil, insanlığın meselesi olduğunu hep söyledik. Geç de olsa bunun fark edilmiş olması sevindirici bir şey"
Başbakan Yıldırım daha sonra Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ni gezerken, gazetecilerin geziyi takip etmesine izin verilmedi. Başbakan Yıldırım'ın daha sonra İstanbul'a geçti.