Siyaset Yıldırım, kamu diplomasisini kendine bağladı

Yıldırım, kamu diplomasisini kendine bağladı

27.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kabine revizyonunun ardından Başbakan ve başbakan yardımcılarının görev dağılımına ilişkin Başbakanlık Genelgesi dün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yıldırım, kamu  diplomasisini  kendine bağladı

Genelgeye göre; kamu diplomasisi ile ilgili işlerin yürütülmesi görevini Başbakan Binali Yıldırım üstüne aldı. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Türkiye Varlık Fonu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği doğrudan Başbakan’a bağlı oldu.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın görev alanı ise Hükümet Sözcülüğü’nün yanı sıra TBMM ve Danıştay ile ilişkiler şeklinde belirlendi. Bozdağ’a bağlı kurum kuruluşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT Genel Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü oldu. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in görev alanı ekonomik konularda başbakan adına genel koordinasyon şeklinde belirlendi.
RTÜK, Işık’a bağlandı
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’a bağlı bağlı kurum ve kuruluşlar da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu oldu.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın görev alanı Kıbrıs ile koordinasyon, insan hakları ile ilgili konularda koordinasyon şeklinde belirlendi. Akdağ’a bağlı kurum kuruluşlar ise Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu oldu.

Çankaya’da Almanya sürprizi

Yıldırım bugün saat 10.00’da Çankaya Köşkü’nde Türkiye’de önemli yatırımları bulunan Alman şirketlerinin yöneticileri ile kahvaltıda bir araya gelecek. Almanya ile yaşanan gerilim sırasında Alman Ekonomi Bakanı yaptığı açıklamada, “mevcut siyasi iklim nedeniyle Alman şirketlerinin Türkiye’de yatırım yapmalarının zor olduğunu” söylemişti.