Gündem YKS 2018 yerlestirme osym sonuc sorgulama sayfasi

YKS 2018 yerlestirme osym sonuc sorgulama sayfasi

31.08.2018 - 00:18 | Son Güncellenme:

2018 YKS yerlestirme sonuclari osym.gov.tr üzerinden son dakika olarak açıklandı. Milyonlarca öğrencinin beklediği 2018 YKS tercih sonuclari belli oldu. YKS 2018 yerlestirme tercih sonuclari sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz.

YKS 2018 yerlestirme osym sonuc sorgulama sayfasi

2 milyon öğrencinin merakla beklediği YKS 2018 sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından 31 Ağustos'ta açıklanacağı söylenen YKS sonuçları belli oldu. Tercih yapan adaylar gelecek dönemde hangi üniversitede okuyacağını öğrendi. Sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

YKS 2018 yerlestirme osym sonuc sorgulama sayfasi

Sınav sonucunu sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve aday şifrenizle öğrenebilirsiniz. Eğer şifrenizi unuttuysanız e devlet üzerinden de sınav sonucuna ulaşabilirsiniz.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül, elektronik kayıtlar ise 3-5 Eylül arasında yapılacak. Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacak.