Gündem YKS başvurusu nasıl yapılır? Üniversite sınavları ne zaman?

YKS başvurusu nasıl yapılır? Üniversite sınavları ne zaman?

22.02.2019 - 08:25 | Son Güncellenme:

YKS başvuruları için sona yaklaşılmak üzere. Adaylar 6 Mart tarihine kadar başvurularını tamamlamak zorunda. Adaylar başvuru öncesi sınav ücretlerini de bankaya yatırmak zorunda. Peki sınav başına 50 Lira olarak belirlenen YKS başvuru ücretleri hangi bankalara yatırılıyor, YKS başvuruları nasıl yapılır? İşte adayların tüm merak ettikleri detayların ve üniversite sınavı ne zaman sorusunun yanıtı!

YKS başvurusu nasıl yapılır Üniversite sınavları ne zaman

YKS 2019 Üniversite sınavı başvuruları devam ediyor. YKS başvuruları için son gün 6 Mart. Peki YKS başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

*Bir ortaöğretim kurumunun son sınıfında öğrenim gören adaylar; başvurularını kendi okullarından, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinden yapacaklardır.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi (**) bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

*ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenmiş olan başvuru merkezlerinin birinden yapacaklardır.

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

YKS başvuruları ÖSYM tarafından 12 Şubat tarihinde alınmaya başlandı. Başvurular 6 Mart tarihinde sona erecek. Adaylar bu süre zarfında başvuru işlemlerini ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

2019-YKS’ye başvuran adaylar seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır. Adaylar sınav ücreti olarak;

*Sadece TYT’ye girecek adaylar 50,00 TL,
*TYT ile birlikte AYT veya YDT’den herhangi birine girmek isteyen adaylar 100,00 TL,
*TYT, AYT ve YDT’nin tümüne girmek isteyen adaylar ise 150,00 TL yatıracaklardır.

KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ