Gündem YKS son başvuru günü ne zaman? 2019 YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS son başvuru günü ne zaman? 2019 YKS başvurusu nasıl yapılır?

20.02.2019 - 11:52 | Son Güncellenme:

12 Şubat itibariyle başlayan YKS başvuruları tüm hızıyla sürerken henüz başvurusunu gerçekleştirmemiş adaylar YKS son başvuru tarihi ne zaman ve YKS başvurusu nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. İşte YKS ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

YKS son başvuru günü ne zaman 2019 YKS başvurusu nasıl yapılır

YKS başvuruları alınmaya devam ediyor. 2019 Üniversite sınavı için bir yıl öncesinden çalışmaya başlayan adaylar şimdilerde başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor. 12 Şubat'da başlayan YKS başvuruları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Üç oturumda gerçekleştirilecek olan YKS sınavında her oturum için adaylar 50 Türk Lirası başvuru ücreti ödeyecek.

Haberin Devamı

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

YKS başvuruları ÖSYM tarafından 12 Şubat tarihinde alınmaya başlandı. Başvurular 6 Mart tarihinde sona erecek. Adaylar bu süre zarfında başvuru işlemlerini ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

YKS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üniversite sınavı için başvurular ais ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra gerçekleştirilebilecek. Sınav ücretlerinin yatırılmasının ardından başvuru işlemi tamamlanacak. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek.