Gündem YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM - Üniversite ek yerleştirme sonuçları

YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı? ÖSYM - Üniversite ek yerleştirme sonuçları

24.09.2018 - 11:15 | Son Güncellenme:

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM tarafından açıklanacak olan, YKS ek tercihleri için heyecan dinmiyor. 2018 Üniversite ek yerleştirme sonuçları için bir tarih belirlendi mi?

YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı ÖSYM - Üniversite ek yerleştirme sonuçları

ÖSYM tarafından uygulanan YKS için heyecan devam ediyor. İlk aşamada üniversiteye yerleşemeyen adaylar sabırsızlanıyor. Üniversite ek yerleştirme tercih sonuçlarını bekleyen adaylar merakla araştırıyor. Bu yıl ilk kez uygulanan YKS için heyecan dinmiyor...

Haberin Devamı

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

14-20 Eylül tarihleri arasında yapılan YKS ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. ÖSYM tarafından YKS ek tercih sonuçları için tarih belirlendiğinde haberimizin içeriğinden bilgi edinebilisiniz.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS EK TERCİH SONUÇLARINDAN SONRA KAYIT İŞLEMİ

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Haberin Devamı

YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!