Gündem YKS TYT sınavları ne zaman yapılacak?

YKS TYT sınavları ne zaman yapılacak?

23.06.2018 - 09:31 | Son Güncellenme:

YKS, bu yıl ilk defa uygulanacak. 2 milyondan fazla öğrencinin katılacağı sınavın tarihi, seçim nedeniyle ertelenmişti. Sınav sonucunda öğrenciler, alacakları puanlar doğrultusunda üniversite tercihlerinde bulunacaklar. YKS ne zaman yapılacak? YKS için dikkat edilmesi gerekenler neler?

YKS TYT sınavları ne zaman yapılacak

Üniversite hayali kuran milyonlarca lise son sınıf öğrencisi, bu yıl ilk defa YKS’ye girecek. YKS, 2 oturumda aynı gün içerisinde gerçekleşecek. Sınava sayılı günler kala, öğrenciler tarafından son hazırlıklar da yapılmaya devam ediyor. Uzmanlar öğrenciler için; bilgisayar ve telefondan uzak durulması ve uyanma vakitlerinin düzenlenmesi gerektiğini belirtiyor. Bunun dışında son günlerde yeni konu öğreniminden ziyade bilinenlerin pekiştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Haberin Devamı

YKS-TYT SINAVI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

YKS GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI! YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS için giriş yerleri, ÖSYM tarafından açıklandı. Sınava girecek olan adaylar, ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yaparak sınav giriş belgelerini alabilirler. ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre;
TYT: 30 Haziran 2018 Cumartesi
AYT: 1 Temmuz 2018 Pazar
YDT: 1 Temmuz 2018 Pazar

YKS İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

YKS için 15 dakika kuralı uygulanmayacak. Sınav başlangıç saatinde gelen adayların, sınav binalarına girişi için izin verilmeyecek. Sınava girecek adayların;
- ÖSYM’nin internet sitesinden alınacak olan sınav giriş belgesi
- T.C. kimlik kartı ya da geçerlilik süresi devam eden pasaportu yanlarında bulundurması zorunludur. Aksi halde sınav binasına giremezler.
Sınav gününde gerekli kimlik ve güvenlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için adayların, sınav başlangıç saatinden en az 1 saat önce hazır olarak bulunması gerekir.

Haberin Devamı

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ SINAV GÜNÜ AÇIK OLACAK!

ÖSYM tarafından 30 Haziran ve 1 Temmuz 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan YKS için, Nüfus müdürlükleri hafta sonu mesaisi yapacak. Sınava katılacak adaylardan nüfus cüzdanını ya da T.C. kimlik kartını kaybeden veya yeniden çıkarmak isteyenler için,kimlik kartı başvurularının alınıp ‘Geçici Kimlik Kartı’ verilebilmesi için;
30 Haziran Cumartesi günü saat 07.00 ile 17.00 arası,
1 Temmuz Pazar günü de saat 07.00 ile 15.30 arasında Nüfus Müdürlükleri açık olacak.
Kimlik kartı bedelinin tahsil edilebilmesi için de yine aynı saatler arasında vergi dairelerinin vezneleri de açık olacak.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS için gerçekleştirilecek tüm sınav oturumlarının sonuçları, 31 Temmuz 2018 tarihinde açıklanacak. Sınava giren adaylar, T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile sınavdan aldıkları puanları öğrenebilecekler. Sonuçların ilan edilmesinin ardından da adaylar için tercih süreci başlamış olacak.