Gündem Yok böyle rezalet

Yok böyle rezalet

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 yaşındaki Alperen’in unutulduğu için havasızlıktan öldüğü kreş servisinin şoförü tutuklandı. Çocuk serviste can çekişirken kreşte parti yapıldığı iddia edildi. Korsan kreş servisinin gerekli hiçbir koşulu taşımadığı da açıklandı

Yok böyle rezalet

İzmir’de gayrimenkul danışmanı Serkan Sakin ile elektronik mühendisi Buket Sakin çifti, 3 yaşındaki oğulları Alperen’i 4 ay önce ayda 800 lira ödeyerek Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na yazdırdı. Çift, 15 Ağustos sabahı çocuklarını kreşin servisine bindirdi. Servis şoförü T.İ. (47) ile rehber personel D.K. (18) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na geldiklerinde öğrencileri indirmeye başladı. D.K. bu sırada ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen’i fark etmeyen şoför de, aracı okulun yanındaki boş arsaya bıraktı.

Haberin Devamı

Yalan söylediler

Alperen’in kreşte olmadığını öğle yemeğinde fark eden öğretmenlerle görevliler, okul ve bahçede arama yaptı. Sonuç alamayınca okulun güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yöneticileri Alperen’in okula hiç girmediğini gördü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler Alperen’i sabah oturduğu koltukta hareketsiz buldu. Hastaneye götürülen Alperen’in havasızlıktan öldüğü anlaşıldı. Aileye “Alperen bayıldı, hastanedeyiz, acil gelin” diye haber veren okul yöneticileri, polisteki ifadelerinde de gerçeği sakladı. İfadelerinde Alperen’in uyku saatinde uyutulduğunu söyleyen yöneticiler, çocuğun uyanmaması üzerine hastaneye götürdüklerini anlattı.

Sonra çözüldüler

Haberin Devamı

Polisin ısrarlı sorgusu sonrasında Alperen’in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı. Okul müdürünün eşi olan servis şoförü T.İ. ifadesinde Alperen’i sabah evinden aldığını, çocuğun serviste uyuduğunu, okula geldiklerinde ağlayan başka bir çocukla ilgilenirken Alperen’i unutmuş olabileceklerini söyledi. Okulda olmadığını fark edince çocuğu aramaya başladıklarını anlatan T.İ., servis minübüsüne baktıklarında Alperen’in cansız bedenini bulduklarını ifade etti. Servis minibüsündeki rehber personel D.K. da Alperen’in kemeri bağlı uyuduğunu, ağlayan bir çocuğu kucağına alarak kreşe

Yok böyle rezalet
götürdüğünü söyledi.

Şoför ölüme sebebiyet verme suçundan tutuklanırken, D.K. serbest bırakıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi de idari soruşturma başlattıklarını söyledi. Kreşin kapısına ‘3 gün süreyli kapalıdır’ yazısı asıldı. Sosyal medyadaki yorumlarda, sorumsuzlukla suçlanan okulun kapatılması istenirken, bir kadın “Alperen servis içinde can çekişirken, doğum günü kutlandı” diye yazdı.

Acılı baba: Okulda yoklama yapılmamış

İhmallerin kurbanı olan oğulları Alperen’i toprağa veren Sakin Ailesi evlat acısı yaşıyor. 3 çocuğundan en küçüğünü kaybetmenin şokuyla yıkılan baba Serkan Sakin şunları söyledi: “Olay günü kreşte yoklama bile yapılmamış. Çocuğum sabah 07.30’tan 16.30’a kadar serviste nefessiz kalmış. Canımdan can gitti. Adalete güveniyorum. Devletimizden tek ricam, bu işin peşini bırakmasınlar. Dayanamıyorum, kaldıramıyorum. Umarım bir başkasının başına gelmez.” Sakin, oğlunun neşeli ve zeki bir çocuk olduğunu belirterek, “Alperen dünya tatlısı bir çocuktu. Hareketliydi, laftan sözden anlayan, okula gitmeden yazı yazmaya başlayan, resim yapan bir çocuktu. Oyuncağı, küçük köpeği bize hatıra kaldı ama asıl kalbimdeki yeri kaldı. Allah hiçbir anne babaya bir daha yaşatmasın” dedi.

Haberin Devamı

‘Servis için belge alınmamış’

‘Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, Alperen’in öldüğü kreş servisinin korsan olduğunu açıkladı: “Servis aracının hiçbir kurumdan belge almadığını tespit ettik. Bir servis aracının taşıması gereken niteliklerin hiçbirine sahip değil. Servis aracından başka her şeye benziyor, sanki yürüyen bir billboard. Bu sektör hiçbir zaman rant aracı olarak görülmemeli. Korsan taşımacılığa ‘dur’ denilmeli. Yetkililerden daha fazla denetim istiyoruz. Önüne gelen servis taşımacılığı yapıyor. Bu konuda yasal boşluk var. Bunun ne kadar yanlış olduğunu, ihmaller zincirinin nelere mal olduğunu görüyoruz.”

Haberin Devamı

‘Örtüye sarılı götürdüler’

Kreş görevlilerinin Alperen’i örtüye sarılı olarak hastaneye götürdüğünü gördüğünü ifade eden veli Gülçin Tomruk, “Alperen bir öğretmenin kucağında örtüye sarılı halde servisten indirilip okula sokuldu. Akşam saatlerinde de hastaneye götürüldü. Hastaneye giriş saatini 17.11 olarak göstermişler. Ancak 20.00 gibi götürdüler. Olayın üstünü örtmeye çalıştılar” dedi.

Kreş yönetimine protesto

Yok böyle rezalet


Dün kreş önünde toplanan aileler, kreş yönetimine olayı saklamaya çalıştığı iddiasıyla tepki gösterdi. Çocuğunu aynı kreşe gönderen Berat Hayta, “Bu sorumsuzluğu kabul etmek mümkün değil. Affedilmeyecek bir olay. Bir çocuğun sekiz saat bir arabada unutulması normal değil. Çocuğun ölümünü gizlemeye çalışmaları korkutucu. Mutlaka ceza almalarını istiyoruz” dedi. Kreşe kızını gönderen Meral Kuman da, “Olayın yaşandığı gün serviste 10 çocuk vardı. Ben bunu biliyorum, onlar bilmiyordu” diye konuştu. Bazı öğrenci velileri okul müdürünün kreşin karşındaki evinde olduğunu iddia ederek kapıyı açmasını istedi. Öfkeli aileler kapının açılmaması üzerine binadan ayrıldı.

Haberin Devamı

Yok böyle rezalet