Siyaset Yorulan varsa kenara çekilsin

Yorulan varsa kenara çekilsin

28.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her kademedeki Ak Partililerin vazifesini en iyi şekilde yapması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoruldum diyen, yorulan varsa bize bırakmadan kenara çekilsin. Yerini başka arkadaşa bıraksın. Dinamik olanlarla yolumuza devam ederiz” dedi

Yorulan varsa  kenara çekilsin

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye yönelik iç ve dış saldırıların hedefinde Ak Parti’nin bulunduğunu, buna karşı mücadelenin sürdürülebilmesi için değişim ve yenilenmenin şart olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Her kademedeki Ak Partililerin vazifesini yapması çok önemli. ‘Yoruldum’ diyen, yorulan varsa bize bırakmadan kenara çekilsin, dinamik olanlarla yolumuza devam ederiz” dedi.
Erdoğan, dün Ak Partili bakan ve milletvekilleriyle genel merkezde bir araya geldi. TBMM Genel Kurulu’ndaki HDP’li iki ismin milletvekilliğinin düşürülmesi ve iç tüzük değişiklik teklifi ile ilgili kritik oylamalar öncesi gerçekleştirilen ve yaklaşık 50 dakika süren toplantıda, önce Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kısa bir konuşma yaptı. Genel Kurul’daki oylamada 276 salt çoğunluk oyunun aranacağını, bu oylamanın telafisinin olmayacağını kaydeden Elitaş, tüm bakan ve milletvekillerinin oylamada hazır bulunmasını istedi. Elitaş’ın ardından kürsüye gelen Erdoğan ise hem devam eden olağan kongre süreci hem yaz tatili dönemi hem de 2019 seçimlerine yönelik çarpıcı bir konuşma yaptı. Milliyet’in Ak Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre Erdoğan, “ciddi uyarı” olarak nitelenen konuşmasında şunları söyledi:
SEÇİM ARİFESİNDEYMİŞ GİBİ ÇALIŞIN: 2019’da yerel seçim, ardından Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi var. Artık iktidar olmak kolay değil, yüzde 51 oy almamız gerekir. Yüzde 34-40 ile hatta yüzde 49.5 ile iktidar olamayız. Her an seçim arifesindeymiş gibi iyi çalışmamız lazım.
RAKİP DEĞİLSİNİZ: Milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları birbirinin rakibi değildir. Ak Parti’de teşkilat önemlidir, karşılıklı saygı esastır. Milletvekili seçilene kadar il başkanları ve belediye başkanlarından destek alıyorsunuz, milletvekili seçildikten sonra bu destekleri göz ardı ediyorsunuz. Aynı şey belediye başkanları için de geçerli.
İTİBARIMIZ KALMAZ: Birbirimize sevgi saygımızı yitirirsek, birlik beraberliğimizi kaybedersek, karşılıklı saygısızlık devam ederse kamuoyunda itibarımız kalmaz. Karşılıklı hürmet gösterilmeli. Kongre sürecinde müdahaleci değil, yol gösterici olun. Talep ve önerilerinizi teşkilat başkanlığına iletin.
PROFESYONEL DEFORMASYON HASTALIĞI: Profesyonel deformasyon diye bir hastalık var. Uzun süre görevde olan bazı insanlar bu hastalığa yakalanabiliyor. Buna dikkat etmeli.
BİZE BIRAKMADAN ÇEKİLSİN: Her kademedeki Ak Partililerin vazifesini yapması çok önemli. ‘Yoruldum’ diyen, yorulan varsa bize bırakmadan kenara çekilsin. Yerini başka arkadaşa bıraksın. Tecrübelerinden faydalanacağımız arkadaşlarımızdan dinamik olanlarla yolumuza devam ederiz.

Harikalar Diyarı’nda kuruluş yıldönümü

Erdoğan konuşmasında 14 Ağustos’ta Ak Parti’nin kuruluş yıldönü kutlama etkinliğini Sincan’da “Harikalar Diyarı” parkında gerçekleştirmeyi düşündüklerini, geleneksel istişare kampının da Meclis’in açılmasından sonra yapılacağını söyledi.

Yeni Rus Büyükelçi güven mektubunu sundu

Yorulan varsa  kenara çekilsin


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık 2016’da Ankara’da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un yerine atanan Aleksey V. Erkhov’u dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti. Erkhov, Erdoğan’a güven mektubunu sundu. Dün ayrıca Meksika’nın yeni Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Tello da Erdoğan’a güven mektubunu sundu. AA

‘Milletle olmak hayat tarzımız’

Milletle birlikte olmak hayat tarzıdır bizim için. Milletvekilleri şehirlerimizde vatandaşla iç içe olmalı. Halkın tümüne ulaşmak zorundayız. Gönülleri almak kazanmak önemli. En iyi tatil milletle birlikte olmaktır. Ben milletimle olmaya devam edeceğim.
ŞİKÂYETLERİ DİKKATE ALMAK GEREKİYOR: En iyi haber kaynağımız, yol göstericimiz millettir. Milletten gelen şikayet ve öneriler önemli. Vatandaştan, ‘FETÖ ile mücadelede asıl isimlerin değil de sıradan insanların üzerine gidildiği yönünde’ şikayetler geliyor. Bu şikayetler yüzde 100 doğru değil tabi ama dikkate almak gerekiyor. Bu konuda mücadeleyi bırakmayacağız, gevşemeyeceğiz. Temizlik devam edecek.

‘Hedeflerinde Ak Parti var’

Ak Parti olmadan Türkiye’ye diz çöktüremeyeceklerini biliyorlar. O nedenle hedef biziz, içeriden ve dışarıdan yapılan saldırıların hedefinde Ak Parti var. Biz müttefiklerimize karşı çok sabrettik. Artık sabrımız, tahammülüz, güvenimiz kalmadı. Bardağı taşırdılar. Bizim kimseyle kavga etme niyetimiz yok. Ancak tehditlere sakin kalmamız, susmamız da düşünülemez.
OHAL BAHANE OLAMAZ: Terörle mücadele için OHAL gerekiyor. OHAL yabancı yatırımcılar için bir bahane olamaz. Vakti gelince o bahaneyi ortadan kaldırırız. Ekonomide toparlanma var. İyi yoldayız. Sürekli yatırım, üretim, istihdam ama 2023 hedefleri için daha fazla çaba gerekiyor. Alman firmalarıyla ben de görüşeceğim.