Teknoloji YouTube Artık İnsan Beyninden Farksız

YouTube Artık İnsan Beyninden Farksız

27.04.2016 - 14:56 | Son Güncellenme:

Dünya’nın en çok kullanılan servislerinden biri olan YouTube, artık insan beyninden farksız bir şekilde çalışan yapıya sahip…

YouTube Artık İnsan Beyninden Farksız

Son yıllarda epey büyük yatırımların yapılmasını sağlayan ve her geçen gün gelişim kaydeden yapay zeka, bildiğiniz üzere mutlu edici seviyelere ulaşmış durumda. Bununla yetinmeyen büyük şirketler, attıkları adımlar ile birlikte bu yapay zeka teknolojilerinin insan beyni gibi çalışmasını istiyor. Bunun için çalışmalar hız kesmeden devam ederken benzer yapıda bir haber YouTube cephesinden geldi. Mobil uygulamalarda ve kişisel hesap ile giriş yapılan sitede artık çok daha farklı çalışma prensibi sağlayacak olan geliştirici ekip, hali hazırda sunulan video önerilerini çok daha fazla geliştirmiş olacak.

Haberin Devamı

Belirtilenlere göre YouTube, kullanıcılarına insan zekasından farksız bir şekilde çalışacak hizmetini devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu yeni prensip, izlediğimiz, tıkladığımız ya da dinlediğimiz her bir ögeyi süzerek bizlere seveceğimiz türde önerilerde bulunacak. Milyonlarca içeriği okuyan yapay zeka, bizim tercihlerimizi anlayacak ve buna göre öneriler sunacak. Yani tür bazlı bir öneri değil de tercih tabanlı öneriler ile karşılaşmış olacağız.

Dalgalar halinde yayımlanan güncelleme ile beraber hayatımıza girmeye başlayan yenilik, aynı zamanda 5 saniyelik reklam gösterimleri ile beraber geliyor. Yeni gelişmeler için gözünüz bizde olsun.


Yazarlar