Teknoloji YouTube'ta masaüstünden canlı yayın yapmak daha kolay hale geliyor

YouTube'ta masaüstünden canlı yayın yapmak daha kolay hale geliyor

21.03.2018 - 11:48 | Son Güncellenme:

YouTube, yayıncılara ekstra bir yazılım indirmeden kendi web kameralarından canlı yayın akışı sağlayacak yeni bir özelliği kullanıma sunuyor. Bu sayede direkt webcam üzerinden YouTube'ta canlı yayın yapabileceksiniz.

YouTubeta masaüstünden canlı yayın yapmak daha kolay hale geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

YouTube'ta masaüstünden canlı yayın yapmak istediğinizde artık ekstra bir programa ihtiyacını olmayacak. YouTube, canlı yayın için artık ek bir yapılandırma gerekmeyeceğini söyledi. Yayıncılar, YouTube web sitesinin üst kısmında yer alan "Canlı yayını başlat" seçeneğini kullanarak veya direkt olarak youtube.com/webcam adresinden kolayca yayına başlayabilecek.

Bu özellik şu anda yalnızca Google Chrome tarayıcısında çalışıyor. Ancak diğer tarayıcılara da zaman içinde geleceği söyleniyor. Daha öncesinde YouTube kullanıcıları masaüstünde, kamera ve mikrofon dahil olmak üzere canlı yayın için farklı ekipmanlar ve kodlama yazılımı kullanıyordu.

YouTubeta masaüstünden canlı yayın yapmak daha kolay hale geliyor

Yeni özellik, masaüstü bilgisayardan canlı yayın sürecini daha kolay ve daha hızlı hale getirmeyi amaçlıyor. Bu, daha fazla YouTube kullanıcısının işlevselliğinden yararlanmasına olanak tanıyabilir.

Haberin Devamı

Ek olarak, canlı yayın piyasasının popüler bir olduğu bir zamanda, oyun yayınları için Twitch, Twitter Periscope ve Facebook Live gibi rakiplerin hepsi bu pazarda yer alıyor. YouTube, yeni web kamerası özelliğinin, içerik oluşturucuların gelecekte yayına geçmesini kolaylaştırmayı planladığı birkaç yoldan yalnızca biri olduğunu söylüyor.

Şirket ayrıca, önümüzdeki aylarda yaklaşan yeni cihazlarda doğrudan kamera uygulamalarında canlı yayın özelliği ekleyecek. Asus, LG, Motorola, Nokia ve Samsung gibi çeşitli cihaz üreticileriyle de anlaşma imzalandı.