Siyaset YPG Rakka’ya girmeyecek

YPG Rakka’ya girmeyecek

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin “YPG sadece Rakka kuşatmasında yer alacak, şehre girmeyecek” sözü verdiğini söyleyen Çavuşoğlu, Münbiç’te verilen sözün henüz tutulmadığını hatırlattı

YPG Rakka’ya girmeyecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Ankara ziyaretinde YPG’nin sadece Rakka kuşatmasında yer alacağı ve şehre girmeyeceği sözünün verildiğini belirterek, “Bunun böyle olmasını temenni ederiz. Özellikle ortaklarımızın verdiği sözü tutmasını her zaman bekleriz. Biz Türkiye olarak verdiğimiz sözü sonuna kadar tutuyoruz. Münbiç’te verilen söz henüz tutulmadı. Dolayısıyla tüm bu anlaşmalara rağmen biz de temkinli davranıyoruz ve tedbirlerimizi de alıyoruz” dedi. Çavuşoğlu, Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu’nda ortak basın toplantısı düzenledi. Rakka’ya yanlış gruplarla ve özellikle başka terör örgütleriyle gitmenin yanlış olduğunu başta ABD olmak üzere herkese anlatmaya çalıştıklarını belirten Çavuşoğlu “İki şeytan arasında halkı tercih yapmaya bırakmamalıyız” dedi.
Almanya’ya sert tepki gösteren Çavuşoğlu, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’le yapacağı görüşme için, “Bir dışişleri bakanı ikili bir görüşme talebinde bulunduğu zaman, görüşme talebinde bulunduğu bakanın olduğu yere gider. Nezaket kuralı bunu gerektirir” diye konuştu.

ASKERİ SEVKİYAT AÇIKLAMASI:

Sınırımızda tedbir alıyoruz


Çavuşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sınıra askeri sevkiyat yapılmasına ilişkin “PKK’nın Sincar’daki sözcüleri Telafer’e girmekten, Musul operasyonuna dahil olmaktan bahsediyor. Sincar’ı da Kandilleştirmeye çalışan PKK’ya karşı tedbirlerimizi almış bulunuyoruz” dedi. ABD’nin, YPG’nin Fırat’ın doğusuna geçeceği konusundaki sözünü hatırlatan Çavuşoğlu, “200 tane YPG’liye ya sözünüzü geçiremiyorsunuz ya da gitmesini istemiyorsunuz” dedi.