Gündem YPG roketleri Kilis ve Reyhanlı’ya düştü

YPG roketleri Kilis ve Reyhanlı’ya düştü

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afrin’e yönelik operasyon sürerken, Suriye tarafından atılan roketlerin Kilis ve Hatay’ın Reyhanlı ilçelerine düşmesi sonucu 1 Suriyeli sivil öldü, 4’ü ağır 53 kişi yaralandı.

YPG roketleri Kilis ve Reyhanlı’ya düştü

Hatay Valisi Erdal Ata, Reyhanlı ilçesinde saat 15.28 sıralarında 6, 18.40’ta da 5 noktada toplam 11 patlama meydana geldiğini belirtti. Bu olayların 9’unun yerleşim bölgesi içinde diğer 2’sinin ise yerleşim bölgesi dışında olduğunu kaydeden Ata, “Patlamalarda 47 kişi yaralandı. Bunların 30 tanesi Türk, 17 tanesi Suriyeli. Maalesef yaralı Suriyeli misafirlerimizden bir tanesi daha sonra hayatını kaybetti. Şu anda yaralılardan 4 tanesinin durumu ciddi, çeşitli hastanelerimizde tedavileri devam ediyor. 42 yaralının da ayakta tedavileri yapıldı ve taburcu edildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

AFAD ekiplerinin patlama bölgelerinde zarar tespit çalışmalarını yaptığını anlatan Ata, “Bu patlamalarda 15 araç, 4 ev ve 10 iş yerinde hasar meydana geldi. Bu saldırıların Afrin’den PYD ve PKK tarafından birlikte yapıldığını değerlendiriyoruz. Şu anda da Silahlı Kuvvetlerimiz saldırı yapıldığı tespit edilen noktalara misliyle karşılık vermekte” dedi.

Evlere isabet etti

Afrin tarafından ateşlenen uçaksavar mermileri de önceki akşam Kilis’in sınır hattındaki Gülbaba köyünde bulunan bazı evlere isabet etti. Evlerde hasar oluşurken, ölen ya da yaralanan olmadı. Tel Rifat ve Parsa dağından 01.00 sıralarında peş peşe atılan füze ve roket mermileri ise Kilis’te altı ayrı noktaya düştü. Roketlerden birisi Barış Mahallesi Kanalboyu Caddesi’nde oturan Ayşe ve Hannan Kurt çiftinin evine isabet etti. Can kaybı yaşanmazken iki kişinin hafif yaralandığı açıklandı.

Haberin Devamı

Dün akşam saat 20.00 sıralarında ise Afrin’den peş peşe ateşlenen 4 roket, Ekrem Çetin ve Barış mahallelerindeki 4 eve isabet etti. Yaralanan 7 kişi, Kilis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Patlama nedeniyle bazı araçlar hasar gördü, ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

O mevziler imha edildi

PYD/PKK tarafından Reyhanlı ilçesine yönelik roketli saldırıların gerçekleştirildiği iki mevzi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nce düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.