Gündem Yük trenine bombalı tuzak

Yük trenine bombalı tuzak

31.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

l Elazığ-Tatvan seferini yapan yük trenine Muş’un Korkut ilçesi Altınova beldesi yakınlarında bombalı saldırı düzenlendi.

Yük trenine bombalı tuzak

Raylara döşenen bombanın patlamasıyla 32 vagondan 4’ü raydan çıkıp yamaçta yuvarlandı. Saldırıda 4 makinist yara almadan kurtulurken, güvenlik görevlileri Kazım Çakar, Metin Kaya ve Ergin Dağoğlu hafif yaralandı.
- Tunceli’de AK Parti Mazgirt İlçe Başkanı Süleyman Canpolat, önceki gece ilçe yakınlarında yol kesen bir grup PKK’lı tarafından kaçırıldı. Teröristler kaçmadan önce Canpolat’ın otomobilini ateşe verdi. Canpolat’ın kurtarılması için bölgede operasyon başlatıldı
- Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba’da, önceki gün askeri birliğe erzak ikmali yapan sivil kamyonete silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir geçici köy korucusu yaralanırken çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü.
- Şırnak merkeze bağlı Milli beldesinde, bir yolcu minibüsünde yapılan aramada, 18 Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi.
- Kars Sarıkamış’ta PKK’nın dağ kadrosuna patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin yanı sıra gıda ve giyim malzemesi götürdüğü tespit edilen, aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu üç kişi gözaltına alındı.
- Elazığ Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı’na önceki gece bir grup PKK’lı tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin karşılık vermesiyle kaçan PKK’lıların yakalanması için bölgeye özel hareket birliği sevk edildi.
- Bingöl’de TV ve GSM vericilerinin bulunduğu Seyir Tepesi Mevkii’ne önceki gece saat 00.30 sıralarında gelen bir grup PKK’lı, buradaki cihazları roketatar ve otomatik silahlarla tarayarak kullanılmaz hale getirdi. PKK’lılar vericileri taşıyan direkleri de altına yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirip devirdi.
- Tunceli Valiliği, Nazımiye ilçesinde 28 Ağustos’ta Özel Harekatçı polis memuru Ali Rıza Güneş’in şehit edildiği ve 2 PKK’lının öldürüldüğü olaylarla ilgili olarak 8 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Valilik ayrıca terör örgütü mensuplarınca yapılan yol kesme, araç yakma, gasp, tehdit ve silahlı saldırıları önlemek amacıyla Tunceli-Pülümür ve Tunceli-Ovacık karayollarının 3 gün süreyle ulaşıma kapatıldığını bildirdi.