Gündem Yüksekova’da çatışma: Üç şehit

Yüksekova’da çatışma: Üç şehit

15.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari Yüksekova’da PKK saldırısında 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. İskenderun’da yüksek gerilim hattını onarmaya giden TEAŞ mühendisleri, direğin etrafına döşenen mayına bastı. İki mühendisten birinin bir bacağı koptu

Yüksekova’da çatışma: Üç şehit

Kanlı terör olayları durmuyor.
PKK militanları tarafından Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit oldu, 6 askerin ise yararlandı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün akşam yapılan açıklamada, saat 16.40’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyon halindeki birliklere bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi. Birliklerin derhal saldırıya karşılık verdiği ancak kahraman üç personelin şehit olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Hava harekatı başlatıldı

Haberin Devamı


“Biri ağır olmak üzere altı kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir. Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekatına devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.”
- Hatay İskenderun’da 10 Ağustos’taki bombalamanın ardından başlatılan operasyon nedeniyle onarıma gidemeyen TEAŞ ekibi dün sabah jandarma ve bomba imha uzmanları eşliğinde direği onarmaya gitti. TEAŞ Adana İletim başmühendislerinden İrfan Sofuoğlu ile İskenderun-2 Trafo Merkezi başmühendisi Fatih Acar, jandarmanın olası tuzaklara karşı köpeklerle patlayıcı araması yaptığı anda, direğin etrafına döşenmiş mayına bastı. Sofuoğlu’nun bir bacağı koptu.

Polislere ateş
- Diyarbakır merkez Bağlar ilçesindeki bazı sokaklar PKK’nın gençlik yapılanması YDG- H üyeleri tarafından hendekler kazılarak trafiğe kapatıldı. Yolu trafiğe açmak için gece yarısı bölgeye çok sayıda polis sevk edilmesi üzerine olaylar çıktı. Saat 01.30 sıralarında PKK’lıların uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine çıkan çatışmada arada kalan Fahrettin Budak (40) öldü, gösterici olduğu belirtilen Şaban Çelik yaralandı.
- Diyarbakır Silvan’da hendek kazan ve izinsiz gösteri düzenleyen gruba müdahale eden güvenlik güçlerine, uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. 2 polis yaralandı.
- Mardin Nusaybin Abdülkadir Paşa mahallesinde sokaklara kazılan hendekleri iş makinesiyle kapatmaya çalışan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, PKK’lı teröristlerin sokağın girişindeki hendeğe koyduğu bombayı patlatması sonucu iş makinsında bulunan 2 polis memuru yaralandı.
- Tunceli’nin Pülümür İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı nizamiyesine kapalı kasa bir minibüsle önceki gece yarısı gelen bir PKK’lı araçtan inip nöbet kulübesine ateş ederek kaçtı. Kısa süre sonra bomba yüklü minibüs uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada yaralanan Uzman Çavuş Murat Kaba ile civarda oturan Gülizar Şahin adlı vatandaş Erzincan’a sevk edilirken, 3 yaralı Pülümür Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

İki askeri kaçırdılar
- Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan Yeniyazı Jandarma Karakolu’na PKK’lılar roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada yaralanan uzman çavuş Rıdvan Çakır Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer olayda güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 2 polis hafif yaralandı.
- Şırnak’ta PKK tarafından el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahla polis lojmanlarına yapılan saldırıda nöbet kulübesindeki 2 polis memuru hafif yaralandı.
PKK militanları, Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek, durdurulan araçlar arasında yer alan iki ayrı yolcu otobüsünde bir er ve bir uzman çavuşu kaçırdı.