Gündem Yüksekova'da gergin dakikalar!

Yüksekova'da gergin dakikalar!

20.05.2015 - 15:23 | Son Güncellenme:

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki İspiriz Dağları'nda bir grup kaçakçı için başlatıldığı ileri sürülen operasyon vatandaşları hareketlendirdi. Çok sayıda vatandaş bölgeye sevk edilen zırhlı askeri araç ve helikopter sesleri üzerine operasyon bölgesine gitti, gergin anlar yaşandı.

Yüksekovada gergin dakikalar

Olay bugün sabah saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre bir grup kaçakçıyı ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki İspiriz Dağları civarında tespit eden askeri yetkililer, bölgeye askeri araç ve helikopter sevk etti. Güvenlik güçleri, kaçakçı gruba müdahale ederken, ilçeden çok sayıda vatandaş da yaşanan askeri araç ve helikopter trafiği üzerine bölgeye geldi.

Haberin Devamı

Yüksekovada gergin dakikalar

Vatandaşlar bölgede yoğun askeri araç trafiğinin yaşandığını belirterek, "Biz bir çatışmanın yaşanmaması için bölgeye geldik. Bölgeye geldiğimizde helikopterlerden asker indiriliyordu. Karayolunda ise çok sayıda zırhlı askeri araç bölgeye gidiyordu. Askeri yetkililerle görüştüğümüzde herhangi bir olayın yaşanmadığını, sadece kaçakçıların olduğunu ve onları gözaltına aldıklarını söylediler" dedi.

Asker toplanan kalabalığı dağıtmak için gaz bombası kullandı. Gerginlik sırasında bir kişi yaralandı.

Helikopter sesiyle birlikte kaçakçılıkta kullanılan katırlar kaçarken, katırların bulunup tekrar sahiplerini verileceği belirtildi. Çok sayıda kaçak sigaranın yakalandığı operasyonda, 13 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yüksekovada gergin dakikalar