Geri Dön

Yulaflı yoğurt tarifi

6 ay ve sonrası çocuklar için besleyici bir tarif...

Yulaflı yoğurt tarifi
  • Çiğ
  • 1 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

¼ olgun şeftali
1 küçük armut (Yaz armudu)
¼ elma
½ çay bardağı yulaf ezmesi
½ çay bardağı ev yapımı yoğurt
½ çay bardağı kaynar su

Yulaflı Yoğurt Nasıl Yapılır?

Not: Yulaf yumuşamadan ve soğumadan meyveleri rendelemeyiniz bekleme sırasında vitamin açıcından değer kaybına uğrar. İlk defa denediğiniz bir besini az miktarda deneyiniz ve hekiminizin tavsiyesini alınız.

Hazırlanışı

Yulaf bir kâseye koyulur. Üzerine kaynamış su ilave edilir. Yulafın suyu çekerek yumuşaması sağlanır ve soğumaya bırakılır. Meyveler cam rendeden geçirilir. Yoğurt ile birlikte yulafın bulunduğu kâseye koyularak karıştırılır. Oda sıcaklığında servis edilir.

Dr.Mahir Gülcan’ın notu:

İçerik olarak 6 ay ve üzeridir ama ek besinlere yeni geçen bebeklere ilk günlerde yiyecekler genellikle tek tek sade olarak denetilir. Bu aşamada olası alerji reaksiyonları da gözlemlenmiş olur. Eğer alerjik bir durum gözlenmemişse devam eden süreçte bir arada verilmesinde bir mahsur yoktu Ara öğün olarak verilebilir. Ek gıdalara başlarken elma, armut, muz, şeftali, üzüm, kayısı gibi meyveler püre yapılarak bir veya iki tatlı kaşığı başlanır. Sonrasında miktar artırılır.

Tarif: ExecutiveChef Ayşe Nil Dinler

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber