Dünya Yunanistan'da medyaya yeni düzen

Yunanistan'da medyaya yeni düzen

02.09.2016 - 15:29 | Son Güncellenme:

Özel televizyon kanalı sayısı yediden dörde düştü, devlet ihaleden 246 milyon euro kazandı. Başbakan Çipras, ihaleden gelen parayı yoksullar için harcayacaklarını ilan etti.

Yunanistanda medyaya yeni düzen

Yunan hükümetinin özel televizyon kanallarının karasal yayın hakları için gerçekleştirdiği ihale, sonuçlandı.

Haberin Devamı

Bilgi paylaşımını engellemek için katılanların üç gün boyunca dünyayla iletişiminin kesildiği ihalede, var olan yedi kanaldan sadece ikisi 10 yıl geçerli olacak lisanslara sahip olurken, iki iş adamı da ihaleyi kazandı.

Skai TV ve Antenna TV'nin yanı sıra Yunanistan'ın önde gelen spor kulüplerinden Olympiakos'un başkanı ve armatör olan Vangelis Marinakis'in sahibi olduğu Alter Ego ve bir diğer ünlü işadamı Yannis Kalogritsas'a ait Toxotis de lisans hakkına ulaşan şirketler oldu.

İhalede lisans hakkı kazanamayan özel televizyon kanallarının, 90 gün içinde yayınlarını sona erdirmesi gerektiği bildirildi.

Atina yönetimi, beklenenden daha yüksek gelir getiren ihaleyi başarı olarak görüyor. Başbakan Aleksis Çipras "Aldığımız 246 milyon evroyu son kuruşuna kadar, söz verdiğimiz gibi zor durumda bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için harcayacağız" sözleriyle ihaleyi değerlendirdi.

Haberin Devamı

Hükümet Sözcüsü Olga Yerovasili "Otuz yıl süren keyfî davranışlara ve haksızlığa son verildi. İlk kez televizyon dünyasına kurallar konuldu ve kamu yararına büyük bir gelir sağlandı. Ülkemizin radyo-televizyon tarihinde ve haber alanında yeni bir sayfa açılıyor" dedi.

Devlet Bakanı Nikos Papas ise, "Böyle bir rakam beklemiyorduk. Saydam işlemler sonucunda çıkan bu başarılı karar televizyon dünyasının yeni bir döneme girmesini sağlıyor, aynı zamanda herkesin kurallara uyması gerektiğini vurguluyor" ifedisini kullandı.

İlk özel kanalın 1989 yılında yayına başladığı Yunanistan'da, söz konusu ihale bir ilk olma özelliğini taşıyor.