Gündem Yüreğimize gömdük

Yüreğimize gömdük

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Süngütepe Üs Bölgesi’nde geçen cuma kaza nedeniyle meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden dördü dün sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Topçu Çavuş Mehmet Kaşık Kahramanmaraş’ta, şehit topçu erler Samet Kaymakçı Gaziantep’te, Yusuf Önder Antalya’da, Melih Sancar da İstanbul’da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Yüreğimize gömdük

Şehit Yusuf Önder’in (22) cenazesi, dün sabah Van’da düzenlenen resmi törenin ardından havayoluyla Antalya Gazipaşa’ya getirildi. Resmi törenle karşılanan Önder’in naaşı, daha sonra karayoluyla ailesinin yaşadığı Alanya’ya getirildi. Şehidin Alanya’daki ilk durağı Kadıpaşa Mahallesi İkizler Sokak’taki baba evi oldu. Burada ‘helallik’ alınmasının ardından şehidin naaşı, Alanya Mezarlığı’ndaki Asri Mezarlık Camii’ne getirildi.

Haberin Devamı

İkindi namazının ardından şehit için mezarlık yanındaki alanda cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya milletvekilleri, şehidin babası Sunay Önder ile dedesi Yusuf Önder, ailenin yakınları, çok sayıda asker ve polis ile vatandaş katıldı. Şehidin annesi Sevcan Önder ile ablası Selma Önder, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. ‘Uzun boylu Yusuf’um’ diye oğlunun tabutunun yanındaki fotoğrafı kucaklayan anne Sevcan Önder’i kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Şehit Önder, Alanya Garnizon Şehitliği’ne gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yüreğimize gömdük

‘Mis gibi kokuyor’

Şehit Samet Kaymakçı’nın cenazesi, Van’ndaki törenin ardından uçakla getirildiği Gaziantep Havalimanı’nda askeri ve mülki erkân tarafından karşılandı. Bu sırada şehidin annesi Zeynep ve babası Vakkas Kaymakçı ile kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Aile fertleri, daha sonra Asri Mezarlık Camii’ne götürülen şehidin tabutuna sarılıp helalleşti. Kaymakçı’nın anneannesi de torununun fotoğrafına sarılıp “Mis gibi kokuyor” diyerek ağladı. Anne Zeynep Kaymakçı’yı AK Parti Milletvekili Derya Bakbak ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teskin etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Şehit Kaymakçı’nın naaşı, cenaze namazının ardından, askerler, protokol üyeleri ve vatandaşların omuzlarında taşınarak, şehitlikte dualar ve gözyaşları içerisinde toprağa verildi. Şehidin silah arkadaşlarından birinin babası olduğu öğrenilen Oktay Duman, cep telefonundan gerçekleştirdiği görüntülü aramayla, şehidin arkadaşlarına cenaze törenini izleterek, “Oğlum bakın Gaziantep size sahip çıkıyor, yalnız bırakmıyor. Emanetiniz burada. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.

Yüreğimize gömdük

Oğlunun tabutuna sarıldı bırakmadı

Şehit Melih Sancar’ın cenazesi, Van’da düzenlenen törenin ardından dün öğle saatlerinde İstanbul’un Avcılar ilçesinde bulunan Denizköşkler Mahallesi’ne getirildi. Ailenin taziyeleri kabul etmesinin ardından helallik alındı, dualar edildi. Şehidin cenazesi ardından doğup büyüdüğü Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’nde bulunan eski evine götürüldü. Burada da şehit asker için dualar okundu, helallik alındı. Baba Müslüm Sancar taziyeleri kabul ederken, şehidin annesi Nilgün Sancar, erkek kardeşleri Semih ve Okan ile kız kardeşi Selin tabutun başına gelerek dua etti. Ağabey Semih Sancar kardeşinin parkasını giyip şapkasını taktı. Şehit Melih Sancar’ın cenazesi daha sonra Ataköy 5’inci Kısım Camii’ne getirildi. İkindi namazının ardından İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra Sancar’ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. l GÖKHAN KAM İstanbul

Haberin Devamı

Yüreğimize gömdük

‘Ne olur rüyama gir orada göreyim’

Şehit Mehmet Kaşık’ın cenazesi de helikopterle Kahramanmaraş Havaalanı’na getirildi. Anne Meryem ve baba Cafer Kaşık ile akrabalarının yanı sıra Vali Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker’in de aralarında bulunduğu protokol üyelerince karşılanan şehidin naaşı, merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki Karacaoğlan Mahallesi’ndeki baba ocağına götürüldü. Şehidin naaşı daha sonra törenin düzenleneceği Ulu Cami’ye getirildi. Burada şehidin annesi Meryem Kaşık, tabuta sarılarak “Oğlum sana nasıl dayanacağım. Gözlerini sevdiğim. Ne olur rüyama gir, orada göreyim” diye ağıt yaktı. Şehidin cenazesi, Şeyhadil mezarlığındaki şehitlikte defnedildi.

Haberin Devamı

Yüreğimize gömdük

Şırnak şehidine veda

Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesi Gömeç kırsalında önceki gün PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda şehit olan iki askerden Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan, dün toprağa verildi.

Şehit Ömer Doğan (21) için Mersin’in Erdemli ilçesi Esenpınar Mahallesi’ndeki Esenpınar İlkokulu’nun bahçesinde tören düzenlendi. Cenaze törenine, şehidin annesi Halime, babası Ayhan, kardeşleri Betül ve Rukiye Doğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, bazı milletvekilleri ile vatandaşlar katıldı. Şehidin yakınlarına başsağlığı dileyen Bakan Çavuşoğlu, baba Ayhan Doğan’ı teskin etmeye çalıştı. Anne Halime Doğan, oğlunun tabutunun yanına gelerek, “Ağlamayacağım, düşmanı sevindirmeyeceğim. Yavrum vatan için şehit oldu. Bayrak dalgalansın göklerde, ben ağlamayacağım. Ona dua edeceğim. Yavrum şehit olmak istiyordu zaten” diye konuştu.

Haberin Devamı

İl Müftüsü Şaban Kondi’nin kıldırdığı cenaze namazının ardından Doğan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, babasıyla askerlerin omzunda cenaze aracına kadar taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Yüreğimize gömdük

Şehit Ömer Doğan, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğa uğurlandı.

‘İsteriz ki bin şehit verelim’

Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesi Gömeç kırsalında önceki gün PKK’lı teröristlerin el yapımı patlayıcıyla düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ünal Olgun (24), bugün Bursa’da toprağa verilecek. Şehidin yakınları, Bursa’nın Gürsu ilçesi İstiklal Mahallesi’nde, evlerinin önünde kurulan taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul etti. Acı haberin ardından fenalaşan şehidin eşi Ceylan Olgun ile annesi Güleser Olgun Gürsu Devlet Hastanesi’nde gözetim altına alındı.

Anne Suna Olgun’un ölümü üzerine ailesiyle Erzurum’a giderken oğlunun şehit olduğu haberini alıp Bursa’ya dönen baba Asım Olgun’un taziye çadırındaki sözleri duygulandırdı. Şehit babası Olgun, “İsteriz ki bir şehit daha, bin şehit daha verelim. Yeter ki vatanımız, milletimiz sağ olsun. Biz bin şehit daha vermeye hazırız. Bu dökülen kanlar vatan için dökülüyor” dedi. Olgun’un naaşı bugün toprağa verilecek.

Yüreğimize gömdük